Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Autoritate

Ieri, pe la mijlocul soarelui, vine spre mine o cetăţeancă plictisită, cu o ţigară în colţul gurii şi cu un bebeluş în braţe, plin de scrum. "N-ai să îmi dai şi mie nişte bani, domnişorule?", spune fără să scoată ţigara din gură, în timp ce câteva porţii sănătoase de scrum se împrăştie pe faţa bebeluşului. Până să apuc eu să o trimit la plimbare, bebeluşul începe să tuşească puternic, înecat cu scrumul de ţigară. "Ho, fir-ai al dreacu", urlă din rinichi femeia şi îşi scutură accesoriul din braţe ca pe un vibrator. Trăznit de fragmentul de comedie neagră ce mi se desfăşura înaintea ochilor, tac. Cetăţeanca nu pierde timpul şi îşi aruncă privirile peste umărul meu, către altul: "Domnu' deputat!... Stai o ţâră... Domnu pedelist, stai bre, dă şi mie nişte bani să iau ceva de mâncare la ăsta micu..."

Hipnotizat parcă de scenă, privesc în continuare. Deputatul pedele se face că nu aude şi merge mai departe. Cetăţeanca îl opreşte cu o smucitură subtilă de mânecă. "Hai bre, că la alegeri trăgeai de mine ca de nevastă-ta să votez cu Băsescu.... fără număr.... Da şi tu ceva să mănâncă şi copilul meu", zice şi se propteşte în drumul deputatului. Oficialul cu ochelari portocalii pe nas îşi trage mâna şi se scutură ca de praf. "Auzi, tu, aşa vorbeşti cu o autoritate a statului?... Ho, că vin alegerile şi vedem atunci ce şi cât. Şi-aşa, data trecută ţi-am dat cam mult pentru câteva voturi amărâte de care nici nu aveam nevoie... Şi să nu te mai prind cu copilul pe aici că chem protecţia să te lase fără alocaţie, nesimţito", rosteşte, intelectual, pedelistul. Cetăţeanca stă preţ de trei secunde, după care suipă brusc şi intens către pedelist. "Nesimţită-i măta, fir-ai al dracu cu partidul tău cu tot", zice nervoasă, după care apucă bebeluşul de un picior şi-l azvârle puternic spre pedelist, care cade lat. "Să fii tu al naibii că vii să îmi iei copilul!... În genunchi să te văd la alegeri, panaramă, să vedem atunci cine e mai tare... ", mai zice femeia, după care îi trage un picior în coaste, îşi ridică bebeluşul rezistent de pe jos şi pleacă mai departe neafectată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 216

Comentarii

3 comentarii

Radu

Acum 12 ani

1. Invata sa scrii. 2. Asta numesti tu articol? Esti penibil baiatule, lasa-te de meseria asta. Toti refulatii se cred jurnalisti.
Raspunde

Dan

Acum 12 ani

Foarte amuzant si fain articol. Felicitari!
Raspunde

nelu chelu 20;05;2011

Acum 12 ani

ti-a spalat felix motanul creerul baiatule.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus