Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

In ce scoli si gradinite se va lucra vara aceasta

 

În vacanţa de vară sunt prevăzute lucrările de proiectare şi execuţie pentru amenajarea Colegiului Tehnic Textil în vederea extinderii Grădiniţei nr 28. La Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr este prevăzută proiectarea şi execuţia  lucrărilor de amenajare a unui laborator de chimie.
 
Tot în această perioadă va fi înlocuit sistemul de încălzire pe sobe cu unul pe centrală la Şcoala nr.2 şi la Gradiniţa nr. 16. La şcoala nr 21 cât şi la grădiniţa nr. 43 vor fi înlocuite instalaţiile electrice. Pentru aceste lucrări au fost deja demarate procedurile necesare contractării. 
 
Lucrări se vor executa şi la Şcoala nr 1, unde vor fi reabilitate instalaţiile sanitare, iar la Grădiniţa nr.33 va fi reamenajată cantina. La Grădiniţa nr. 5 şi la Grădiniţa „Fraţii Grimm” va fi montată câte o maşină de gătit.
 
Lucrări de reabilitare vor avea loc şi la Şcoala „Regina Maria”, unde procedura este deja în derulare, iar la Şcoala „Radu Selejan” vor demara lucrări la instalaţiile de apă caldă menajeră.
Valoarea lucrărilor de mai sus este de 783.000 lei, fonduri ce provin din bugetul local.
 
În paralel cu finalizarea acestor lucrări se vor achiziţiona şi dotări independente precum: echipamente de bucătărie în grădiniţe, mobilier pentru Grădiniţa nr. 22, mobilier pentru laboratorul de chimie la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi o centrală termică pentru Şcoala nr. 2 şi Grădiniţa nr.16. Valoarea acestor achiziţii este aproximativ 280.000 lei.
 
Lucrări demarate în 2010 şi care se vor finaliza în acest an
 
Lucrarea pentru închiderea terasei la sala de sport al Liceului de Artă şi Colegiului Naţional Brukenthal este realizată în proporţie de 80%. Valoarea investiţiei este de 490.000 lei, din care suma alocată pentru acest an este de 90.000 de lei. 
 
Municipalitatea continuă lucrările de amenajare la Şcoala Emil Cioran pentru mutarea Grădiniţei nr 22. Valoarea totală a acestei lucrări este 1.355.320 de lei, din care în anul 2011 a fost alocată suma de 735.320 lei. Lucrarea este realizată în procent de 80%.
 
Lucrări de reparaţii curente
 
Ca în fiecare an pe lângă investiţii, municipalitatea realizează în perioada vacanţei de vară şi lucrări de reparaţii curente în unităţile de învătământ administrate. Astfel, în cele trei luni de vacanţă vor avea loc intervenţii pentru întreţinerea şi reparaţii ale instalaţiilor (gaz, apă, canal şi sanitare); vor fi efectuate lucrări de igienizare, reparaţii ale gardurilor care împrejmuiesc unităţile şcolare, reparaţii la tâmplărie şi la pardoseală. În anumite unităţi şcolare, unde orele de curs au permis, au fost deja demarate unele lucrări de reparaţii curente, la acoperişuri, sobe sau la reţelele electrice. Valoarea acestor lucrări este de 600.000 lei. 

Comentarii

1 comentarii

siby

Acum 9 ani

Pe la Scoala I.L.Caragiale - fosta Sc.16 cand mai aveti timp sa treceti? Cred ca sunt vreo 15 ani de cand nu s-a mai facut nimic din fonduri de la Inspectorat sau Primarie ci doar din banii parintilor si ceva sponsorizari! Sau Scoala nu este pe \"axa prioritara\" a Serviciului scoli din Primarie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus