Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Minunea de la Tursib si inca o minune

Este absolut normal, pentru Tursib, ca societate de transport în comun, să încerce să îmbunătăţească frecvenţa curselor, să modifice trasee, să îşi oblige şoferii să fie îmbrăcaţi decent şi să nu difuzeze manele. Nu e nimic ieşit din „fişa postului” să încerce relocarea bazei, prin construirea uneia noi. Dar e chiar surprinzător faptul că cei de la Tursib vor emite o legitimaţie de călătorie pentru zece zile, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Una care oferă la preţ de şapte zile, călătorii timp de zece zile. O legitimaţie branduită. Una care nu aduce, în sine, niciun confort călătorului – nu îl transportă mai repede, nici în „aer condiţionat”. Dar o iniţiativă care aduce plus de valoare. Sincer, nu cred că e foarte simplu ca într-o instituţie bugetară să introduci, mai ales numai pentru câteva zile, o legitimaţie specială.

Cuvântul „minune”, precedat de „a te face”, îşi schimbă total sensul. Ceea ce s-a cam întâmplat la evenimentul studenţilor de la Jurnalistică, din Sibiu. Care, minune, au realizat, în an terminal, o serie de documentare. Pe care să le şi proiecteze public, un lucru nu foarte des din câte ştiu. Doar că, a apărut acel „a te face”. Proiecţia filmelor trebuia să înceapă la 18.00. La 18.30, majoritatea studenţilor erau în afara sălii, fumând – „lipsesc DVD-urile cu filmele! Sunt la şefa de an”. La 18.45, ajung, totuşi, pe tocuri, şi DVD-urile. Într-un zumzet gros de râsete pigmentate cu hăhăieli, începe să ruleze primul documentar. Subiectul e interesant, firul epic există, personajele trăiesc, e un început bun. În întunericul sălii, un cursor de mouse bâjbâie pe ecranul cu proiecţia după al fişierul celui de-al doilea documentar. Care, lansat să ruleze de pe DVD-ul unui laptop, evident, se blochează. Cursorul tremură, intră în task-manager, opreşte forţat video-playere, încearcă alte softuri, după care decide: copy to hard disk. În apropierea cursorului tremurând, răsare mesajul americănesc aferent operaţiunii de copiere „Copying... About 35 minutes remaining”. Cursorul mouseului începe iar să tremure. Lansează un nou video player, încearcă să oprească operaţiunea de copiere... În întunericul din faţa ecranului de proiecţie, zumzetul hăhăit iar răsărea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 224

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

x

Acum 12 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus