Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Noutati pre-electorale: Virgil Popa la Primarie, Ariton la Consiliul Judetean

În lipsă de altceva, liberalii sibieni vor intra în sondajele interne pentru găsirea unui candidat al Uniunii Social-Liberale pentru Primăria Sibiu cu viceprimarul Virgil Popa. Democrat-liberalii fac același lucru la Consiliul Județean: fostul președinte al PD Sibiu, Nicolae Nan a anunțat că senatorul Ion Ariton va candida din partea partidului la această funcție.

Pentru moment, viceprimarul Popa este singurul candidat la Primăria Sibiu pe care îl are PNL Sibiu. “Colegii au discutat și m-au întrebat dacă așvrea să figurez în sondaje. Deocamdată sunt singura nominalizare. Mi-am dat acordul, dar asta nu înseamnă că voi rămâne candidat, deocamdată vorbim de niște sondaje de opinie”, a declarat Virgil Popa. Știrea nu îl afectează prea tare pe șeful său ierarhic în Primăria Sibiu, primarul Klaus Joannis. “Cred că domnul Popa va fi un candidat bun, unul competitiv”, a declarat Johannis.

Foștii colegi de alianță, democrat-liberalii sunt mult mai liniștiți în privința alegerilor de anul viitor. Și ei vor face alegeri, dar de abia la începutul anului viitor vor da publicității numele candidaților de la alegerile locale și cele parlamentare. Motivul: teama de jurnaliști. “Doar la începutul anului 2012 veți afla numele candidaților. Dacă îl punem pe domnul Teodorescu (Dorin Teodorescu, purtător de cuvânt în cadrul Prefecturii Sibiu) la primărie, până la revelion îl veți face candidatul altui partid”, a explicat decizia partidului președintele PD-L Sibiu, Ion Ariton. Legat de posibila sa candidatură la președinția Consiliului Județean, Ariton spune că nu a luat nicio decizie, deși Nicolae Nan îl dădea drept sigur candidat pentru această funcție. "Pe mine nu m-a întrebat nici Johannis, nici Nan dacă voi candida, dar văd că își dau cu părerea. (...) Dar dacă voi participa, cu siguranță voi și câștiga”, a declarat Ariton. Liderul PD-L a rămas marcat de rezultatul ultimelor alegeri pentru Consiliul Județean. “Și în 2008 am avut cel mai mare număr de voturi, însă au fost anulate mii de buletine, cel mai mare număr de buletine anulate, în raport cu numărul de votanți. Eu nu-i pot întreba pe sibieni dacă știu să voteze", a mai spus Ariton.

"Dacă aș fi în filiala județeană a PD-L Sibiu, aș avea o problemă. La recentul congres, practic nu au primit nicio funcție. Ar fi un post de secretar executiv, dar e mai mult de plimbat hârtii, este o consolare pentru perdanți. Față de ce a avut organizația județeană, ce are acum este o retrogradare puternică. Este și o notă proastă pentru județul Sibiu, un județîn care s-a votat cu PD-L și care nu mai are reprezentare la nivel național", Klaus Johannis

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

siby

Acum 11 ani

bal, bla bla, mai bine cheltuiti banii pe lucruri importante pentru oras!!
Raspunde

Alegator

Acum 11 ani

Viceprimarul Popa nu ar fi o varianta rea, oricum trebuie un candidat puternic, ca sa avem o lupta, nu doar o gluma.
Raspunde

VAARLAAM

Acum 11 ani

D-ul ION ARITON , un om pregatit, cu experienta pentru presedentia Consiliului Judetan. Toata sustinerea ../
Raspunde

ioan luca

Acum 11 ani

precis senatorul pdl la puscarie si amanta pnl-sta a primarului impreuna cu primarul ii vor tine companie. In mandatul 1996-2000 cand consilieri locali erau senatorul, iohanis, cindea, rihenea, mitea, tuluc,oprean &, sibiul a mes bine ? Sunt sigur de asta deoarece toti au fost votaţi ulterior 2000, 2004,2008 de sibieni: primar,deputati, senatori, rector etc. BRAVO cei care i-ati votat , sunteti niste tradatorilor de neam si tara. Votatii si in 2012 ca merita romania sa fie batjocorita in continuare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus