Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA

 

În prezent, înregistrarea în scopuri de TVA a societăţilor comerciale înfiinţate în baza Legii nr. 31 / 1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care sunt supuse înmatriculării la registrul comerţului şi care solicită înregistrarea în scopuri de TVA, este condiţionată de următoarele criterii:
- persoana impozabilă nu se află în situaţia prevăzută la art. 15 alin. (1) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv în situaţia de a nu desfăşura la sediul social sau la sediile secundare activităţi economice. 
- niciunul dintre administratorii şi/sau asociaţii persoanei impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA şi nici persoana impozabilă însăşi nu au înscrise în cazierul fiscal infracţiuni şi/sau faptele prevăzute la art. 2 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
- criteriul care face obiectul verificării faptice, privind existenţa spaţiului destinat sediului social/domiciliului fiscal şi, după caz, sediilor secundare declarate, care să corespundă obiectului de activitate pe care persoana impozabilă intenţionează să o desfăşoare/o desfăşoară;
- criteriile de evaluare conform anexei nr. 2 la Ordin.
Persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA  şi care sunt supuse înmatriculării la registrul comerţului trebuie să depună la organul fiscal competent împreună cu declaraţia de menţiuni, anexa nr. 1 la Ordin.
Ordinul nr. 1.984 privind stabilirea criteriilor pentru condiţionarea înregistrării în scopuri de TVA a fost publicat în Monitorul Ofician al României, Partea I, nr. 361 / 24.05.2011.
Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa birourilor/ compartimentelor de asistenţă contribuabili persoane fizice din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale.
 
 
Biroul de Presă al DGFP Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 528

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus