Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Intersectiile din zona Tribunalului, reconfigurate. Urmeaza Cetatii cu Tribunei

 

Trei benzi amenajate la ieșirea de pe strada Transilvaniei, un nou semafor la intersecția Rațiu – Victorie și av. Ilie Măcelaru sunt modificările aduse de administrația locală traficului rutier din zona Tribunalului. În paralel, Primăria a lansat o nouă licitație pentru amenajarea unor semafoare care să fluidizeze circulația din zona Farmaciei 24.
 
Semafoarele din intersecția străzilor Rațiu – Victorie și av. Ilie Măcelaru urmează să fie puse în curând în funcțiune. ”În zona respectivă am făcut un prim pas prin semaforizarea intersecției străzii Justiției cu bulevardul Victoriei. Acum, va fi pus în funcțiune nou semafor din dreptul străzii Rațiu, semaforizarea fiind corelată cu cea anterior menționată”, spune viceprimarul Sibiului, Virgil Popa.
Ieșirea de pe strada Transilvaniei către bulevardul Victoriei a fost, de asemenea reconfigurată: au fost amenajate trei benzi de ieșire pentru fiecare viraj posibil – la stânga, înainte sau la dreapta. În plus, trecerea de pietoni de la ieșirea de pe Justiției a fost mutată către clădirea Tribunalului.
 
Semaforizare de 18.000 de euro
 
În viitorul imediat, adminsitrația locală intenționează să reglementeze prin semafoare și intersecția străzilor Cetății cu Tribunei, unde fluxul pietonal care traversează trecerea de pietoni către Nicolae Bălcescu creează lungi cozi de mașini.
Pentru proiectarea unui sistem de semafoare și amenajarea acestora în zona amintită, Primăria a lansat o licitație cu o valoare estimată la 61.000 de lei, fără TVA. Licitația a mai fost organizată și anul trecut, dar niciuna din firmele participante nu au venit cu o ofertă acceptabilă.
Potrivit caietului de sarcini al procedurii de achiziție publică, firma câștigătoare va trebui să furnizeze proiectul de semaforizare a intersecției Piața Unirii cu strada Cetății – strada Tribunei, să furnizeze echipamentele de dirijare a circulației (automate de dirijare, corpuri de semafoare și numărători de trafic) și să efectueze săpătura cablajului subteran. În afară de instalarea echipamentelor de dirijare aferente, firma câștigătoare trebuie să pună la dispoziția autorităților locale și de softul pentru programarea automatului de dirijare a circulației.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

REX

Acum 11 ani

\"...au fost amenajate trei benzi de ieșire pentru fiecare viraj posibil – la stânga, înainte sau la dreapta...\" Viraj inainte?? Bravo!
Raspunde

Nume

Acum 11 ani

Bre, Recs, e bine ca neuronul tau a retinut totusi ceva din stire...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus