Joi,
29.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Cea mai faina festivitate de absolvire

35 de ani au trecut de la înfiinţarea Facultăţii de Inginerie de la Sibiu. Iar abolvenţii promoţiei din acest an au avut onoarea să fie asistaţi de cei care acum 30 de ani reprezentau prima generaţie de absolvenţi ai, pe atunci, Facultăţii de Mecanică de la Sibiu.

 

Sute de studenţi, părinţi şi cadre didactice au umplut în ultima zi a săptămânii trecute curtea interioară a Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” de la Sibiu. Emoţiile fireşti legate de absolvirea celor patru ani de studii superioare au fost dublate de faptul că la eveniment au fost invitaţi atât cei care au reprezentat prima generaţie de subingineri ai Facultăţii, cât şi cadrele didactice care au pus umărul la înfiinţarea acestei instituţii de învăţământ superior.

„Dragi părinţi, mulţumim că aţi avut încredere să vă lăsaţi părinţii pe mâinile noastre. Prima promoție, cea din 1984, este azi în mijlocul nostru. Puntea aceasta, peste generații, nu este întâmplătoare”, a spus în deschiderea festivităţii Ioan Bondrea, decanul Ingineriei. ”Cu siguranță, părintele nu își trimite copilul acolo unde nu are încredere”, a rostit apoi Bondrea, invitând pe scenă doi dintre absolvenții Facultății sibiene, unul din prima generație de absolvenți, și unul din cea de anul acesta: Petru Roca și Raluca Roca, tată și fiică. ”Dacă acum 30 de ani am fost o mână de studenți, ca într-o familie, iată că specializările numeroase de azi dovedesc evoluția acestei Facultăți. Îndemn tânăra generație să continue studiile”, a spus cel care a absolvit acum 30 de ani. ”Iată, copiii cresc și își doresc să devină același lucru”, a completat fiica sa.

Ioan Bondrea l-a invitat pe scenă şi pe primul decan al Facultăţii, Graţian Şteţiu. „Am întrebat, ce-s culorile acelea multe şi diferite (eşarfele purtate de absolvenţii diferitelor specializări ale Ingineriei – n.r.). E extraordinar. Le doresc absolvenţilor să revină şi peste 30 de ani aici şi să-şi dea copiii cu încredere la această Facultate. Dar, eu nu am lucrat niciodată singur. Vasile, vino aici”, s-a adresat Graţian Şteţiu mulţimii, chemându-l pe scenă pe profesorul Vasile Fetche, decan de an al specializării Maşini unelte şi sisteme de producţie. Ceea ce a urmat a fost un moment cu adevărat antologic – cei doi profesori universitari au ridicat audienţa în picioare cântând Imnul studendului sibian. „Ai restanţă, n-ai vacanţă/ Asta n-are importanță, că ești sibian”, au cântat refrenul alături de ei sutele de studenți.

”Să ne revedem și la a 70-a aniversare a Facultății”, le-a urat decanul Bondrea.

Șefii de promoție

Ioan Claudiu Coțovanu – Tehnica construcțiilor de mașini

Vasile Radu – Mașini unelte și sisteme de producție

Cristian Sopa – Calculatoare

Alexandru Silviu Nițu – Electromecanică

Andreea Mardale – Inginerie economică

Ileana Antoaneta Ostapopici – Transportul, depozitarea și distribuția hidrocarburilor

Eva Icsafi – Tehnologia tricotajelor

Mihai Polexa – Ingineria transporturilor și traficului

Olimpia Mihaela Triță – Ingineria mediului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Radu

Acum 11 ani

Buna ziua, multumim pentru articol. Sunt unul dintre absolventii de la festivitate. Daca sunteti amabili ati putea va rog sa imi trimiteti aceasta poza la adresa de mail radu98usyahoo.com ? Multumesc! O zi buna!
Raspunde

Klaus

Acum 11 ani

Raducule, ia tu singurel poza facand click dreapta pe ea, apoi Save image as ... .
Raspunde

Andreea

Acum 11 ani

Buna ziua, Doresc sa va multumesc in numele colegilor mei de la specializarea Inginerie Economica in Domeniul Mecanic pentru articolul publicat. O singura precizare doresc sa fac: pe colega mea, sefa de promotie, nu o cheama Andreea Mardale ci ANDREIA MARDARI. Va multumesc!
Raspunde

nonnu

Acum 11 ani

Electronica Aplicata de ce nu e amintita? mai au si ei vreo cativa studenti la prima promotie...
Raspunde

Absolvent

Acum 11 ani

multumiti-va si cu atata mah....uratzilor
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Off topic: -Are mama doua fete; una-i frumoasa si alta-i la Politehnica.
Raspunde

axell

Acum 11 ani

=)) buna asta: Are mama doua fete; una-i frumoasa si alta-i la Politehnica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus