Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Coada la pensionare pentru ca nu sunt medici. Unul face naveta, iar altul e la Senat

Invalizii din tot judeţul, care doresc să se pensioneze din cauza bolii, aşteapă zilnic la uşa celor doi medici de expertiză care consultă în municipiul Sibiu. Unul din cei doi lucrează două zile pe săptămână, în municipiul Mediaş. ''Este foarte greu. Nu găsim medic specialist care să lucreze pe operioadă determinată, postul fiind blocat, pentru că titularul este doamna senator Mineva Boitan'', a explicat situaţia Elena Cernea directorul Casei judeţene de Pensii Publice (CJPP), citată de Agerpres. Ea a precizat că cei peste 21.000 de pensionari de invaliditate din judeţ, plus cei care se îmbolnăvesc şi cer o asemenea pensie, ar trebui să fie consultaţi de trei medici specialişti de expertiză, însă acum există doar doi, care lucrează cu o asistentă ce a fost sancţionată anul trecut, pentru nereguli. Senatorul Minerva Boitan spune însă că actual situație i se datorează în exclusivitate Elenei Cernea. “Doamnei Cernea i-am cerut în repetate rânduri o clarificare a situației și chiar am venit cu două soluții. Prima, i-am propus să-mi acorde mie două-trei ore pe săptămână, pentru a mă ocupa de aceste autorizații. Nu a fost de acord, deși legea îmi permite acest lucru. A doua soluție era posibilitatea de a angaja un doctor pensionar, însă a refuzat și această posibilitate. Doamna Cernea nu are de ce să se plângă, pentru că situația de acum este în exclusivitate opera dânsei. I-am adus două oferte, dar a apreferat soluția de acum”, susține Minerva Boitan. Asprirea condiţiilor de pensionare pentru invalizi a dus la o scădere a acordării acestor pensii. Astfel, în primele cinci luni din 2011, 231 de sibieni au solicitat pensia de invaliditate, faţă de 618 cereri de acest fel înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

JUSTITIARUL

Acum 12 ani

Doamna senator are la dispozitie probabil avion cu reactie sa se deplaseze pe ruta Bucuresti - Sibiu pentru a \"presta\" la biroul de expertiza medicala, sau cumva regreta ca s-a evaporat \"sursa\", Dumnezeu s-o ierte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus