Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
23°C

Cele mai garantate strazi: zece ani

13 Iunie 2011 21:34

 

Centura ocolitoare a Sibiului are o garanţie de doi ani. Din acest an, administraţia Sibiului  cere garanţii la noile străzi de patru ani, ţintind către cinci ani. La Agnita, asfaltul viitor al arterei principale are o garanţie de zece ani.
 
Potrivit primarului Agnitei, Radu Curcean, în cadrul licitaţiei pentru desemnarea firmei care să reabiliteze artera principală durata garanţiei tehnice pentru lucrările de drumuri a fost impusă între cinci şi zece ani. Ofertele cu o garanţie tehnică mai mică de cinci ani erau considerate neconforme, „iar cele cu o garanţie mai mare de zece ani erau punctate ca având o perioadă de garanţie de zece ani”.
Oferta câştigătoare - ce a asocierii formată din Vectra Service SRL (Braşov), Huge Construct (Iaşi) şi Prodial (Sibiu) – şi-a asumat cei zece ani de garanţie, valoarea contractului semnat fiind de 16,24 de milioane de lei, fără TVA.
Vectra Service, liderul de asociere, este firma care a reuşit să finalizeze şi secţiunea a doua a centurii Sibiului (2,4 km de autostradă, plus 3,6 km de drum judeţean de reabilitat) în aproximativ zece luni. „Acum, sunt constructori care pot să dea şi 100 de ani garanţie. Dau oricât, numai să câştige. Totul într-o astfel de lucrare ţine de calitate: calitatea manoperei şi a materialelor folosite. Lucrarea de la Agnita, pentru noi nu este una complexă, este simplă”, spune Bogdan Partene, director de proiect în cadrul Vectra Service. Faptul că majoritatea lucrărilor de drumuri din România au o garanţie de doi ani are o explicaţie simplă, susţine Partene. „Atât cer autorităţile”.
4,55 km măsoară cele patru străzi (Mihai Viteazul, 1 Decembrie, Republicii şi Avram Iancu) ce compun artera principală a Agnitei, străzi care ar trebui finalizate până la finele acestui an.
În cadrul aceluiaşi proiect vor fi reabilitate şi reţelele de apă şi canal (lucrări care au primit în urma licitaţie o garanţie de 20 de ani), vor fi trecute în subteran reţelele aeriene de curent şi telecomunicaţii, vor fi realizate piste pentru bicilişti, iar numărul locurilor de parcare va fi dublat.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus