Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Pianistul Daniel Goiti concerteaza la Sala Thalia

Renumitul pianist Daniel Goiţi va concerta săptămâna aceasta la Sibiu sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin. Concertul, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cuprinde un program variat, din care fac parte Rapsodia ungară nr.2 şi Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră în Mi b major, de Franz Liszt şi „Tablouri dintr-o expoziţie” de M.Mussorgski (M.Ravel). Pianistul clujean este cunoscut ca unul dintre cei mai buni interpreţi ai ariilor lui Liszt. Daniel Goiţi a studiat la Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar în 1990 a devenit titular al catedrei de pian la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A concertat în SUA, Germania, Japonia, Marea Britanie, Franţa, Israel şi a predat cursuri de master la University of Alabama Tooscalousa (SUA). Pianistul a câştigat Premiul I şi Premiul special al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Dirijorul Gheorghe Costin este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A participat la competiţii prestigioase precum Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu” (Bucureşti), Festivalul de Operă „Mario del Monaco” - Fano (Italia), “Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” (Bucureşti), Concursul “Pacem in Terris” (Bayreuth) şi Grand Prix “Maria Callas” (Atena). Evenimentul va avea loc joi, 16 iunie, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Preţul unui bilet este de 14 lei, cu reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus