Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Raul Jaurena si "Carmina Burana" participa la "Zilele Muzicale Romano-Americane"

Proiectul „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” continuă şi în această vară. Festivalul, ajuns la a VIII-a ediţie, va aduce pe scena Filarmonicii sibiene nume de referinţă ale muzicii clasice internaţionale. De la cunoscutele formaţii Brass Quintet, String Quartet, Corul „Indian Springs School” din Alabama, pianistul Moritz Ernst până la apreciatul bandoneonist sud-american Raul Jaurena. Festivalul va fi deschis de de Brass Quintet „Sibiu” şi Arrhythmia Quartet, cu spectacolul „Cinema Paradiso”, un concert care are la bază coloane sonore din filme artistice şi desene animate. În 22 şi 24 iunie vor urma două concerte susţinute de Raul Jaurena, cunoscut drept un mare maestru al tango-ului şi unul dintre cei mai renumiţi instrumentişti de bandoneon. Muzica lui joacă un rol important, un rol de tribut adus influenţelor natale din America de Sud şi ale oraşului de adopţie, New York. Stilul artistului este o combinaţie între rădăcinile tradiţionale de tango şi stilul „Tango Nuevo” influenţat de Astor Piazzolla. Finalul proiectului apariţine spectacolului „Carmina Burana”. Cele 24 de poeme aranjate orchestral de Carl Orff şi reunite sub numele „Carmina Burana”, vor fi puse în scenă într-unul din cele mai mari concerte simfonice în aer liber din România, care va reuni peste 150 de artişti pe scena special amenajată. Spectacolul va fi acompaniat de lumini, lasere şi efecte speciale. Festivalul se va desfăşura în perioada 20 iunie-1 iulie. Concertele vor avea loc cu începere de la ora 19.30, la Sala Thalia, Biserica Evanghelică şi în Piaţa Mare din Sibiu. Preţul unui bilet este de 20, iar pentru studenţi şi pensionari 14 lei.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Sfântul Google

Acum 10 ani

Cine-o fi Carmina asta, care participă la Zilele Muzicale Româno-Americane, alături de Raul Jaurena? O fi vreo cântăreaţă? Cam aşa se înţelege din titlu. După asta, din articol, aflăm că e \"un spectacol\", apoi, \"poeme aranjate orchestral\". Cine dă titlurile ar fi bine să facă apel cu încredere la Sfântul Google, unde ar găsi tot ce trebuie, din două click-uri. Dacă nu e timp pentru asta, măcar să citească articolul. Pentru asta e timp?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus