Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

Sibiu Astra Film Festival copiat in premiera la Londra

Festivalul Internaţional de Flm Documentar Astra Film din Sibiu va fi recreat prin London Open City International Film Festival.

Iniţiativa aparţine lui Michael Stewart, un producător şi universitar englez, care invitat de mai multe ori în juriul festivalului din Sibiu, a demarat proiectul London Open City International Film Festival, care a început joi, 16 iunie, şi ţine pâna duminică, 19 iunie, având la bază modelul festivalului de la Sibiu.

„Am vrut să fac aici, în Londra, un festival de film documentar cum face Dumitru Budrala la Sibiu” - mărturiseşte Michael Stewart, directorul fondator al London Open City Film Festival.

Formatul festivalului este inspirat în totalitate de Astra Film Festival si va contine o selectie de documentare de calitate, iar filmele vor fi 'vedetele', si nu sesiunile de pitching în cadrul carora documentaristii vâneaza bani pentru proiecte, asa cum se întâmpla la majoritatea festivalurilor de gen. Tot ca la Sibiu, invitatii vor fi nume importante din lumea filmului documentar, iar proiectia filmelor va fi completata de o atmosfera unica, creata prin miniconcerte si evenimente paralele. Într-un mod ingenios, curentul necesar pentru proiectiile în aer liber, de exemplu, va fi asigurat de energia produsa de un public activ, de 20 de bicilişti care prin pedalarea bicicletelor lor vor produce curentul necesar.

Preşedintele juriului este Cristi Puiu, un vechi prieten al Astra Film Festival, iar în închiderea festivalului va fi proiectat filmul 'Blestemul ariciului', al lui Dumitru Budrala, directorul festivalului de la Sibiu si autor al unor filme cunoscute si premiate.

Open City London Documentary se desfasoara pe parcursul a patru zile, 16-20 iunie, în care se vor proiecta 179 de filme din aproape 40 de ţări.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

alexandra27SB

Acum 11 ani

britanici imputiti...! fuckin ugly islanders
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus