Joi,
22.04.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

Scoala din Turnul Rosu a ramas fara directoare. Risca demiterea daca nu se prezinta la examenele nationale

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu au anunţat, marţi, că directorul Şcolii Generale din localitatea Turnu Roşu este de negăsit de două zile, deşi absolvenţii clasei a VIII-a susţin examenele naţionale, iar femeia riscă demiterea dacă nici la proba de miercuri nu se va prezenta la şcoală.
Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax că directorul Şcolii Generale din localitatea Turnu Roşu, o femeie, nu s-a prezentat nici luni, nici marţi la şcoală, în condiţiile în care ar fi trebuit să printeze subiectele pentru elevii de clasa a VIII-a care susţin examenele naţionale.
"Ieri dimineaţă (luni - n.r.) am sunat-o încă de la 07.30, dar nu a răspuns. Proba s-a desfăşurat normal până la urmă, pentru că am trimis doi profesori la cel mai apropiat centru de evaluare şi au printat acolo subiectele pentru elevi. Nici în această dimineaţă (marţi - n.r.) nu am dat de ea. Am sunat acasă şi pe fix, dar nu a răspuns nimeni. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea, nu ştiu dacă are familie sau nu, dar nu a anunţat că este bolnavă şi nu ştim ce s-a întâmplat cu ea", a declarat Constantin Gorun.
El a precizat că va încerca şi miercuri, în ultima zi a examenelor naţionale, să dea de directorul şcolii, iar dacă femeia nu se va prezenta la şcoală şi nu va anunţa ce a păţit va anunţa autorităţile.
"Chiar nu ştim ce s-a întâmplat cu ea. Poate este în comă, iar coma este de multe grade. Nu ştiu, dar, fără glumă, dacă miercuri nu dăm de ea, o să sun pe 112 şi o să anunţ dispariţia ei", a declarat Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, directorul şcolii din Turnu Roşu deţine această funcţie de aproximativ cinci ani, dar femeia va fi demisă dacă nu va putea justifica lipsa de la exemene şi lipsa de comunicare cu colegii.
"Este o situaţie neplăcătă. Din 104 centre de examinare câte avem în judeţ, în acest centru avem această problemă. Luăm clar în calcul varianta demiterii pentru că nu mi se pare normal să nu existe posibilitatea comunicării cu această persoană", a susţinut inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus