Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
9°C

ULBS din nou in doliu. S-a stins Gheorghe Rosca

22 Iunie 2011 21:14

Elev al profesorului Papilian, împreună cu care a şi editat primul şi singurul tratat de histologie din istoria medicinei moderne româneşti, absolvent al Institutului de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca specializările Medicină Generală şi ulterior Stomatologie, Gheorghe Roşca a pus o piatră de temelie la devenirea învăţământului superior medical din Sibiu.

Împreună cu prof. univ. dr. Stela Roşca, a înfiinţat disciplina Histologie şi Citologie din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu structurând şi contribuind esenţial la alcătuirea bazei materiale deosebite pe care o presupune această disciplină.

Fiind unul dintre primii profesori pe care i-a avut Facultatea de Medicină din Sibiu, profesorul Gheorghe Roşca s-a implicat activ în evoluţia acesteia predând la specializările de Medicină Generală şi Medicină Dentară din 1992, participând la acreditarea programelor de studii ale facultăţii şi conducând între 2001 şi 2003 disciplina Histologie şi Citologie.

El însuşi medic legist şi anatomo-patolog, profesorul Gheorghe Roşca a marcat destinul multora dintre cadrele didactice care predau astăzi la Facultatea de Medicină a ULBS, fiindu-le profesor sau conducător de doctorat şi impunându-se, prin întreaga sa activitate drept un model demn de urmat.

“Va rămâne în memoria noastră ca o mare personalitate ştiinţifică şi morală, recunoscută pe plan naţional şi internaţional, autor al unei opere ştiinţifice înalt preţuită în mediile universitare”, arată conducerea ULBS într-un comunicat remis astăzi.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus