Astăzi, la Institutul Confucius, studenţii chinezi care au terminat stagiul de limbă şi cultură română, alături de cei care au urmat cursurile de limba chineză, au prezentat un program de poezie, teatru, muzică şi demonstaţii de Tai Ji. Programul a debutat cu un fragment din „Gaiţele” de Alexandru Chiriţescu, apoi Grupul de Traducere a Poeziei în Chineză şi Română şi Confucius Institute Band, au cântat şi au recitat poezii din folclorul românesc şi cel chinezesc. „Muţumim pentru un spectacol plin de farmec, care a demonstrat că înfiinţarea Institutului Confucius a fost o decizie foarte inspirată. Studenţii din China care au învăţat la noi şi-au însuşit limba şi cultura noastră, iar studenţii români au învăţat despre tradiţiile acestei ţări” a spus prorectorul Universităţii „Lucian Blaga”, Rodica Miclea. Opt studente din China au urmat timp de trei semestre cursurile Facultăţii de Litere. Dintre acestea, trei îşi vor continua studiile masterale în cadrul universităţii sibiene. „În timpul acesta scurt, de de un an şi câteva luni, fetele noastre au realizat foarte multe lucruri, cu ajutorul unor profesori dedicaţi. Mulţumim din suflet pentru sprijinul acordat” a spus Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Institutul Confucius , Lucian Blaga , Institutului Confucius , Alexandru Chiriţescu , Song Shaofeng , Confucius Institute Band , Rodica Miclea , Era Tai Ji
Vizualizari: 273
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
Sparrow
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Lucrețiu Corduneanu
Acum 5 ore
George