Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

E vacanta, iesiti din casa. Faceti sport!

Copiii din ziua de astăzi: ascunşi în spatele monitoarelor, lipiţi de incredibil de stupidele desene animate ce rulează la televizor. Joaca din spatele blocului a rămas doar o amintire, pentru părinţi, care şi-ar dori să îşi scoată copilul pe iarbă, lângă bloc. Însă acum acolo e doar asfalt, moloz, construcţii, sute de maşini. Mai luaţi în calcul şi consumul inevitabil de alimente nesănătoase şi produse fast-food, sportul pentru cei mici se impune ca o necesitate. Mai jos, găsiţi câteva „soluţii”:

O locaţie cu programe de pregătire pentru copii e complexul Pamira Sport, de pe str. Calea Şurii Mici, nr. 39. Aici, terenul de fotbal e disponibil acum în regimul „de vară”, adică în aer liber, fără balon. Preţurile oscilează între 50 şi 120 de lei pe oră, în funcţie de intervalul orar. După-masa şi seara, cererea e mai mare din partea adulţilor, ca urmare preţurile mari sunt pentru ei. Copii amatori de fotbal sunt îndemnaţi să vină în prima parte a zilei, când pot închiria terenul la preţul  minim de 50 de lei. Tot aici, pe perioada verii, se organizează o tabără sportivă. Părinţii îi pot lăsa pe cei mici între orele 10-15, ofertă convenabilă mai ales pentru familiile în care ambii părinţi muncesc în acest interval. Preţul e de 100 de lei pe săptămână şi antrenori calificaţi asigură cursuri de baschet, fotbal, volei şi tenis. Sau puteţi opta pentru pentru lecţii particulare de tenis, la preţul de 10 lei.

Pentru cei mai puţin pretenţioşi, în spatele bazinului de înot, în Subarini, la baza sportivă şcolară, e doar 25 lei ora de fotbal şi 15 cea de tenis. Terenurile sunt de ciment şi fără nocturnă. La Sala Transilvania, copiii pot practica tenisul de masă, în cadrul unei oferte de vacanţă. În fiecare zi de miercuri şi vineri, între orele 9,30 şi 11,30, instructoarea de tenis de masă Claudia Bînţă oferă asistenţa celor mici. Costul celor doua ore de sport e de 15 lei. Pe bulevardul Milea, langă pub-ul McSims, se află terenurile de fotbal „Top of the Footbal”. Aici, terenurile pot fi închiriate cu 70 de lei pe oră până la ora 17,00, după care ptreţul „sare” la 120 de lei. Pentru grupuri de copii organizate, preţurile se negociază cu administratorul Marius Stanciu, un fervent susţinător al micilor sportivi.

Complexul Luceafărul, de lângă Colegiul Octavian Goga, e deschis zilnic între orele 8.00 şi 2.00. Condiţiile de aici sunt dintre cele mai bune pentru micii amatori de fotbal. De la 8.00 la 14.00, tariful special pentru elevi e de 50 de lei cu abonament şi 60 de lei pentru jocuri ocazionale. Pentru micuţii inspiraţi de filme şi care vor să guste artele marţiale, există Clubul Sportiv Puma Sibiu, cu o sală generoasa pe str. N. Copernic, Nr. 3 . În cadrul clubului este bine venit orice doritor de mişcare şi iubitor de arte marţiale, cursurile fiind deschise pentru orice persoană care are vârstă mai mare de 6 ani. O locaţie mai nouă, unde cei mici îşi pot consuma energia e Extaz Private Sport Club, situat la marginea Sibiului, în spatele clubului cu acelaşi nume. Spaţiul dispune de: teren de fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, beach volei, pool volei, polo şi spaţiu de joacă pentru copii.

La Clubul Sportiv Transilvania Sibiu, copii pot lua cursuri de: tae bo, pilates, aerobic şi karate pentru copii, la cele doua săli din Sibiu de pe strada Nicolae Teclu nr. 29-31 şi Calea Dumbrăvii nr. 34 (Casa de Cultură a Studenţilor). În cazul în care copii dovedesc mai mult decât o pasiune pentru fotbal, îi puteţi înscrie la una din şcolile profesioniste de fotbal. Una din ele este asociaţia Interstar Sibiu. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în 12 grupe de copii şi juniori, pe categorii de vârstă cuprinse între 6 şi 18 ani, sub îndrumarea a opt tineri antrenori de specialitate. În momentul de faţă, FC Interstar Sibiu este unica şcoală de fotbal din judeţ care participă cu juniori în campionatul republican care se află sub îndrumarea directă a Federaţiei Române de Fotbal. Asociaţia „Club Sportiv Alma“ este şi ea o şcoală profesionistă de fotbal. Ea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. Selecţia şi antrenamentele sunt destul de dure şi sunt conduse tot de către antrenori de specialitate. Fotbalul în aceste şcoli se poate practica însă doar ca sport de performanţă, şi nu ca unul sezonier, de vacanţă. Atât Şcoala de Fotbal Alma cât şi FC Interstar Sibiu nu percep nici un fel de plată pentru serviciile oferite. Deşi par puţine, soluţii există. Orice se poate înlocui.

Comentarii

3 comentarii

scouts.ro

Acum 10 ani

si noi avem activitati in vacanta pentru pustime ... vezi acest afis: tinyurl com / cercetasii
Raspunde

fan csu

Acum 10 ani

as juca baschet pe terenurile alipite salii Transilvania, insa printre mesele si halbele de bere de la terasa nu prea pot da la panou :(
Raspunde

bai meseriasule!!!

Acum 10 ani

astea sunt toate cu plata! Daca tot te-a palit deontologia, vorbeste la prietenul vostru sas sa mai puna de niste terenuri de sport, nu alea facute de altii pe locatii din 1901!!!! Vorba celui de la 2 si a altora care s-au trezit cu 400 de biserici in oras, in loc de parcuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus