Copiii din ziua de astăzi: ascunşi în spatele monitoarelor, lipiţi de incredibil de stupidele desene animate ce rulează la televizor. Joaca din spatele blocului a rămas doar o amintire, pentru părinţi, care şi-ar dori să îşi scoată copilul pe iarbă, lângă bloc. Însă acum acolo e doar asfalt, moloz, construcţii, sute de maşini. Mai luaţi în calcul şi consumul inevitabil de alimente nesănătoase şi produse fast-food, sportul pentru cei mici se impune ca o necesitate. Mai jos, găsiţi câteva „soluţii”:
O locaţie cu programe de pregătire pentru copii e complexul Pamira Sport, de pe str. Calea Şurii Mici, nr. 39. Aici, terenul de fotbal e disponibil acum în regimul „de vară”, adică în aer liber, fără balon. Preţurile oscilează între 50 şi 120 de lei pe oră, în funcţie de intervalul orar. După-masa şi seara, cererea e mai mare din partea adulţilor, ca urmare preţurile mari sunt pentru ei. Copii amatori de fotbal sunt îndemnaţi să vină în prima parte a zilei, când pot închiria terenul la preţul minim de 50 de lei. Tot aici, pe perioada verii, se organizează o tabără sportivă. Părinţii îi pot lăsa pe cei mici între orele 10-15, ofertă convenabilă mai ales pentru familiile în care ambii părinţi muncesc în acest interval. Preţul e de 100 de lei pe săptămână şi antrenori calificaţi asigură cursuri de baschet, fotbal, volei şi tenis. Sau puteţi opta pentru pentru lecţii particulare de tenis, la preţul de 10 lei.
Pentru cei mai puţin pretenţioşi, în spatele bazinului de înot, în Subarini, la baza sportivă şcolară, e doar 25 lei ora de fotbal şi 15 cea de tenis. Terenurile sunt de ciment şi fără nocturnă. La Sala Transilvania, copiii pot practica tenisul de masă, în cadrul unei oferte de vacanţă. În fiecare zi de miercuri şi vineri, între orele 9,30 şi 11,30, instructoarea de tenis de masă Claudia Bînţă oferă asistenţa celor mici. Costul celor doua ore de sport e de 15 lei. Pe bulevardul Milea, langă pub-ul McSims, se află terenurile de fotbal „Top of the Footbal”. Aici, terenurile pot fi închiriate cu 70 de lei pe oră până la ora 17,00, după care ptreţul „sare” la 120 de lei. Pentru grupuri de copii organizate, preţurile se negociază cu administratorul Marius Stanciu, un fervent susţinător al micilor sportivi.
Complexul Luceafărul, de lângă Colegiul Octavian Goga, e deschis zilnic între orele 8.00 şi 2.00. Condiţiile de aici sunt dintre cele mai bune pentru micii amatori de fotbal. De la 8.00 la 14.00, tariful special pentru elevi e de 50 de lei cu abonament şi 60 de lei pentru jocuri ocazionale. Pentru micuţii inspiraţi de filme şi care vor să guste artele marţiale, există Clubul Sportiv Puma Sibiu, cu o sală generoasa pe str. N. Copernic, Nr. 3 . În cadrul clubului este bine venit orice doritor de mişcare şi iubitor de arte marţiale, cursurile fiind deschise pentru orice persoană care are vârstă mai mare de 6 ani. O locaţie mai nouă, unde cei mici îşi pot consuma energia e Extaz Private Sport Club, situat la marginea Sibiului, în spatele clubului cu acelaşi nume. Spaţiul dispune de: teren de fotbal, tenis de câmp, tenis de masă, beach volei, pool volei, polo şi spaţiu de joacă pentru copii.
La Clubul Sportiv Transilvania Sibiu, copii pot lua cursuri de: tae bo, pilates, aerobic şi karate pentru copii, la cele doua săli din Sibiu de pe strada Nicolae Teclu nr. 29-31 şi Calea Dumbrăvii nr. 34 (Casa de Cultură a Studenţilor). În cazul în care copii dovedesc mai mult decât o pasiune pentru fotbal, îi puteţi înscrie la una din şcolile profesioniste de fotbal. Una din ele este asociaţia Interstar Sibiu. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în 12 grupe de copii şi juniori, pe categorii de vârstă cuprinse între 6 şi 18 ani, sub îndrumarea a opt tineri antrenori de specialitate. În momentul de faţă, FC Interstar Sibiu este unica şcoală de fotbal din judeţ care participă cu juniori în campionatul republican care se află sub îndrumarea directă a Federaţiei Române de Fotbal. Asociaţia „Club Sportiv Alma“ este şi ea o şcoală profesionistă de fotbal. Ea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. Selecţia şi antrenamentele sunt destul de dure şi sunt conduse tot de către antrenori de specialitate. Fotbalul în aceste şcoli se poate practica însă doar ca sport de performanţă, şi nu ca unul sezonier, de vacanţă. Atât Şcoala de Fotbal Alma cât şi FC Interstar Sibiu nu percep nici un fel de plată pentru serviciile oferite. Deşi par puţine, soluţii există. Orice se poate înlocui.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Interstar Sibiu , Colegiul Octavian Goga , Calea Şurii Mici , Calea Dumbrăvii , La Sala Transilvania , Nicolae Teclu , Federației Române , Atât Şcoala , Claudia Bînţă , Complexul Luceafărul , Extaz Private Sport Club , Fotbal Alma , La Clubul Sportiv Transilvania , Marius Stanciu , Pamira Sport , Clubul Sportiv Puma Sibiu , Asociația Club Sportiv Alma
Vizualizari: 497
Ultimele comentarii
Acum 10 minute
Sandokan
Acum 23 minute
Emil
Acum 24 minute
Pol-Pot
Acum 28 minute
Emil
Acum 29 minute
John Doe