Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Guvernul incaseaza impozitele cu un comision de 2%. Primaria Sibiu, fara comision. Ce alegi?

Declarat funcțional de la începutul acestui an, Sistemul național electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP) a devenit unul obligatoriu pentru toate instituțiile publice care încasează taxe și impozite. Prin urmare, și Primăria Sibiu este obligată să se înregistreze la SNEP. ”Municipiul Sibiu, având peste 150.000 de locuitori, are obligația să se înregistreze în termen de 7 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii (HG 1235 din 2010 – n.r.), respectiv iulie 2011”, se arată într-un raport al Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Sibiu.


Prin urmare, consilierii locali ai Sibiului sunt obligați să adopte o hotărâre prin care să ”faciliteze” sibienilor plata taxelor și impozitelor locale prin sistemul național electronic de plată (SNEP). Plățile prin acest sistem vor fi, însă, sunt comisionate. ”Comisionul aferent plății electronice, care nu va depăși 2% din valoarea tranzacției, dar nu mai mult de 30 de lei/tranzacție, va fi suportat de contribuabilul care efectuează plata”, se arată în proiectul de hotărâre pe care consilierii locali sunt chemați să îl voteze în după-amiaza zilei de joi.


Decizia de a percepe comision de la contribuabil aparține conducerii Primăriei Sibiu, inițiatoare a proiectului, deoarece în normele metodologice referitoare la implementarea SNEP se arată că ”acest comision poate fi suportat de contribuabil sau de instituția publică, după cum se hotărăște de către consiliul local prin hotărâre de consiliu local”.


Motivul pentru care administrația locală a ales această variantă este lesne de înțeles: Primăria Sibiu mai are un program electronic de încasare online a taxelor și impozitelor locale utilizând cardul bancar. Acest program a fost implementat prin cofinanțare europeană și a devenit funcțional la începutul acestei luni. ”Pentru încasarea impozitelor, Primăria Sibiu a încheiat contract cu Banca Transilvania, valabil până la data de 3.12.2011, comisionul perceput fiind de 1,45% din valoarea sumelor încasate. Acest comision este suportat de Primăria Sibiu”.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

liu

Acum 12 ani

aha, deci plata electronica e mai scumpa (la stat) nu mai ieftina cum ar trebui sa fie (ca in mediu privat). Asta pare o noua metoda de furat
Raspunde

petronel

Acum 12 ani

sa faca statul licitatie publica cu toate bancile din romania, si fac pariu ca ar scoate un pret mult mai bun, sub 0,5 %..insa spaga e mare si tre sa-si ia careva comisionul ca sa castige o anumita banca
Raspunde

propunere

Acum 12 ani

propun plata impozitelor si taxelor prin paypal, moneybookers sau alte paradise fiscale, e mai ieftin!
Raspunde

ioio

Acum 12 ani

Sa furam, sa furam ca sa putem sa ne cumparam portocale si voturi pentru portocale ! Acre rau portocalele astea !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus