Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Noii directori ai institutiilor de cultura s-au prezentat in fata CJ Sibiu | Video

Angelica Pinca și Silviu Borș s-au întâlnit, azi, pentru prima dată cu reprezentanții Consiliului Județean, instituție care coordonează activitatea Școlii populare de arte și meserii ”Ilie Micu”, respectiv a Bibliotecii județene Astra. Cei doi noi directori ai celor două instituții amintite au fost confirmați, prin votul plenului CJ Sibiu, în funcția de manageri pentru următorii trei ani. Alături de ei, au fost confirmați prin vot, în urma concursurilor, și Dragoș Varga – director al Centrului cultural interetnic Transilvania, respectiv Valeriu Olariu, director al CNM Astra.

 

”Mi-am dorit să câștig acest concurs, acest post, și sper că va fi un lucru bun atât pentru mine, cât și pentru tot ceea ce înseamnă cultură tradițională la Sibiu”, a spus Angelica Pinca.

 

 

Angelicăi Pinca i-a urmat Silviu Borș, cel care îi ia locul lui Ioan Onuc Nemeș în fruntea Bibliotecii județene Astra. ”Am experiență și în activitatea bibliotecilor, chiar la Biblioteca județeană Astra am lucrat mai bine de șapte ani. Mă bucur că am reușit să câștig acest concurs de proiecte la biblioteca unde m-am format ca bibliotecar și pornesc cu încrederea și credința că o să reușesc să fac treabă bună la această instituție”, a declarat Borș.

 

 

Dragoș Varga, cel care a câștigat conducerea Centrului cultural interetnic Transilvania și după o contestație depusă de Corvin Lupu și respinsă ulterior, a marșat pe ideea creării unei identități proprii a Centrului. ”Lucrez de peste 10 ani la Revista Transilvania. În ultimii ani am coordonat, alături de Radu Vancu și Silviu Borș, cam toate proiectele Centrului cultural interetnic Transilvania și tot ceea ce sper este ca pe viitor Centrul să aibă parte de un pic mai multă stabilitate. Vreau să mulțumesc Consiliului Județean pentru sprijinul acordat pe perioada interimatului. Nu a fost o sarcină tocmai ușoară și sper ca pe viitor să vă pot spune mult mai multe despre mine și despre centru”.

 

 

În fine, directorul CNM Astra, Valeriu Olaru, a venit și cu două publicații în fața consilierilor județeni. ”Îmi pare bine că pot să continuu, să duc mai departea CNM Astra cu toate problemele și realizările lui. O să vă cer sprijinul și în continuare”, a spus Valeriu Olaru. Acesta a prezentat și un ghid al celor mai frumoase 100 de muzee din Europa, ghid editat la Paris, care a ales din România un singur muzeu, respectiv cel din Dumbrava Sibiului. De asemenea, Olaru a prezentat și Ghidul verde Michelin, în care Muzeul din Dumbrava este cotat cu trei stele – maximul – în rândul obiectivelor turistice din țară.

 

 

Consilierul județean Adrian Besoiu a cerut noilor directori să își respecte obiectivele propuse în proiectele de management cu care au câștigat aceste funcții. ”Vă mai rog să nu așteptați ca noi să vă sărim în ajutor de fiecare dată. Vă rog să luați în calcul și aspectele economice și atragerea de fonduri”, a spus Besoiu. Președinte al Comisie de cultură din cadrul CJ Sibiu, Christine Manta Klemens, i-a asigurat pe noii directori de sprijinul instituției județene. ”Sper să nu regretați niciodată că ați făcut acest pas”, a mai spus Klemens.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Urmeaza 2 procese

Acum 11 ani

In plenul consiliului se afiseaza doar partea frumoasa, gazeta de perete. Au fost trei contestatii. La Transilvania s-a incalcat legea cu buna stiinta si rea credinta. Despre incalcarea repetata a legii 269/2009, ilegalitatea eliberarii din functie a fostului director si partinirea fatisa a lui Varga, vad ca nu s-a vorbit nimic. Urmeaza 2 procese.
Raspunde

opinie

Acum 11 ani

O luare de cuvant deosebita pentru un om de cultura...agricola. Dintr-un discurs de 3 fraze, nu am inteles nimic din ce a spus noul director Olaru.
Raspunde

Mititelu

Acum 11 ani

Institutiile culturale de varf ale romanilor din Sibiu, Muzeul ASTRA si Revista TRANSILVANIA au fost luate de la niste personalitati si date unor oameni stersi, fara personalitate si fara orizont. Basca faptul ca unul este si ungur. Nu este intamplator! Face parte din linia promovata de sasi impotriva romanilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus