Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Situatia alunecarilor de teren devine disperata la Copsa-Mica

Dacă, în cursul zilei de duminică familiile afectate au refuzat mutarea în locuinţele puse la dispoziţie de autorităţi, astăzi continuarea adâncirii unei falii rezultate în urma alunecării i-a determinat pe câţiva dintre sinistraţi să accepte soluţia propusă de autorităţi.

Situaţia, însă, rămâne în continuare alarmantă pentru toate cele 20 de familii afectate.

„Este motivul pentru care, în primul rând, se are în vedere protecţia oamenilor şi gospodăriilor. Am delimitat zonele în care accesul este interzis, s-au mutat bunuri în alte locuri, aşa cum au dorit proprietarii acestora, iar în perioada următoare aşteptăm evaluările autorităţii locale, în vederea analizării lor într-o şedinţă a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă (CJSU), urmând să stabilim măsurile ce se impun”, a declarat subprefectul Rareş Macrea, după vizita efectuată la Copşa Mică.

În legătură cu problema cea mai dificilă, respectiv consolidarea dealului, subprefectul a precizat: „Evident, înainte de toate, este necesar un studiu geodezic, dar acest subiect şi alte aspecte ale situaţiei create la Copşa Mică le vom analiza cu specialiştii din cadrul CJSU”.

Vizualizari: 148

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus