Joi,
22.04.2021
Ploi Scurte
Acum
9°C

Numeroase restrictii de trafic, pentru Turul Ciclist si Raliul Sibiului. Vezi ce strazi vor fi inchise, sambata si duminica.

În aceste zile, în Sibiu, se desfășoară concomitent Ediția I a Turului Ciclist al Sibiului şi Ediţia a XI-a a Raliului Sibiului, evenimente ce atrag după sine o serie de restricţii temporare de trafic. 

Poliția anunță  restricțiile în trafic necesare desfăşurării în condiţii de siguranţă a acestor concursuri. Astfel: 
 
Sâmbătă, 9 iulie: pentru desfăşurarea etapelor din cadrul Turului Ciclist al Sibiului, traficul rutier va fi complet blocat pe următoarele artere rutiere şi intervale orare:
- în intervalul orar 16.00 – 18.00, traficul rutier va fi blocat pe bd-ul C. Coposu, pe sectorul de drum cuprins între Piaţa Unirii şi intersecţia cu str. Independenţei;
- o altă etapă a concursului care se va desfăşura în viteză şi contracronometru va începe la ora 18.00, startul va fi dat din fata Teatrului „Radu Stanca” Sibiu, situat pe bd-ul C. Coposu. Această etapă presupune blocarea completă a traficului rutier pe traseul de deplasare al bicicliştilor, respectiv: bd-ul C. Coposu – str. Ghe. Lazăr intersecţie cu str. Cetăţii – str. Cetăţii – breteaua de acces spre str. N. Bălcescu şi str. Tribuna – banda I a str. A. Şaguna până la intersecţia cu str. Mitropoliei – str. Mitropoliei – str. Odobescu – str. Târgul Vinului - str. Faurului – str. Ocnei – str. Pietrarilor – str. Rotarilor – str. L. Rebreanu – str. 9 Mai – Piaţa Mică. 
Foarte important de sublinat este faptul că natura acestei etape a concursului atrage blocarea completă a accesului pe aceste străzi între orele 18.00 – 20.00. Cicliştii vor pleca de la start la interval de 30 de secunde, iar cursa este contracronometru şi în viteză. 
 
Traficul rutier va fi blocat atât pe străzile mai sus menţionate cât şi de pe străzile sau gangurile pietonale care acced în acestea. Tot acest traseu va fi delimitat fie de garduri sau bandă.  Locatarii aflaţi pe acest traseu sunt rugați să fie atenţi la ieşirea din imobile şi pe cât posibil să nu folosească maşinile aflate în parcare între orele 18.00 şi 20.00. Pentru folosirea autovehiculelor parcate, care vor fi delimitate cu bandă, poliția rutieră are rugămintea ca astea să fie folosite doar în cazuri de urgenţă şi în prealabil să fie informaţi poliţiştii sau jandarmii aflaţi în zonă.  Biciclişti vor rula pe acest traseu cu o viteză foarte mare iar toate aceste măsuri sunt luate pentru buna desfăşurare a concursului însă şi pentru a preveni eventuale incidente. 
  
Tot sâmbătă, se va desfăşura proba Crinţ în cadrul Raliului Sibiului.
 
Pentru desfăşurarea acestei probe, în intervalul orar 13 – 19.30, accesul spre staţiunea Păltiniş va fi restricţionat. 
 
De asemenea, restricţii de trafic vor fi şi în zona Călugăreni, Şanta, Paltiniş şi Sălişte spre Crinţ. 
 
Rugăm conducătorii auto să manifeste o atenţie sporită în zonă şi să respecte atât restricţiile impuse cât şi indicaţiile poliţiştilor prezenţi în aceste zone. 
 
Dumincă, 10 iulie: coloana de biciclişti se va deplasa începând cu ora 11.00, pe următorul traseu: Stadionul Municipal Sibiu – Calea Dumbrăvii – ieşirea din municipiul Sibiu spre Cisnădioara. Aceasta este ultima etapă în cadrul Turului Ciclist al Sibiului iar bicicliştii sunt însoţiţi de echipaje ale poliţiei rutiere. 
 
Această etapă nu impune restricţii de trafic, însă poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto aflaţi pe traseul bicicliştilor  să manifeste o atenţie sporită în trafic, să respecte coloana de biciclişti şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care îi însoţesc,  să manifeste calm şi respect în trafic.
 
Începând cu ora 19.30, coloana de biciclişti se va deplasa de la Stadionul Municipal Sibiu spre Piaţa Mare a Municipiului Sibiu unde se va desfăşura ceremonia de premiere şi festivitatea de închidere a concursului Turul Ciclist al Sibiului. Pe tot traseul de deplasare, bicicliştii vor fi însoţiţi de echipaje ale Biroului Rutier Sibiu. 
 
Festivitatea de încheiere a Raliului Sibiului se va desfăşura duminică, 10 iulie a.c., în zona staţiunii Păltiniş. 
Pentru buna desfăşurare a acestei etape, în intervalul orar 09.30 – 13.00, accesul spre staţiunea Păltiniş, de la Curmătura Ştezii, va fi restricţionat complet. 
 
foto Sebastian Marcovici

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

sibienii

Acum 9 ani

mai perlinski, nu ptr. proba crint se inchide circulatia, ci ptr. calugaru max !!! informatia unde- i papagalule !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus