Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Un nou numar al Revistei Transilvania, lansat alaturi de cartea directorului Astrei

Cea de-a cincea ediție a revistei Transilvania- dedicată în mare parte lui Emil Cioran - a fost lansată, ieri, împreună cu volumul „Biblioteca Centrală a Asociaţiunii. 1861-1950“, scrisă de Silviu Borş, noul director al Bibliotecii județene Astra.

Revista Transilvania cuprinde o serie de exegeze şi eseuri pe teme din cultura română, cu predilecţie din aria filosofiei. Materialele sunt redactate în limba originală a autorilor. Se pot găsi aici materiale atât în limba română, cât şi în limbile spaniolă, germană şi franceză.  O parte însemnată din volumul revistei e dedicată lui Emil Cioran, cu ocazia aniversării în anul curent a 100 de ani de la naşterea sa.
Prezentarea revistei s-a făcut în simbioză cu lansarea volumului „Biblioteca Centrală a Asociaţiunii. 1861-1950”, al cărei autor e Silviu Borş. Lucrarea s-a materializat prin îmbunătăţirea tezei de doctorat a lui Borș, lucrare susținută magna cum laude în 2008. Volumul cuprinde o istorie mai puţin cunoscută a bibliotecii, scoasă la lumina tiparului prin multe ore de căutare în arhivele judeţene. O istorie inedită a supravieţuirii unui centru de cultură în vremuri de tranziţie.
La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Sibiu, printre care şi preşedintele acestuia, Martin Botesch.

 

Comentarii

1 comentarii

una

Acum 10 ani

Felicitari lui Silviu pentru lucrare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus