Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Dezastru la Bac si Admitere la liceul inspectorului scolar general

Liceul Industrial Alimentar (LIA) Sibiua fost condus până spre sfârşitul anului trecut de actualul inspector şcolar general al judeţului, Constantin Gorun. Liceul LIA a obţinut anul acesta printre cele mai proaste rezultate din Sibiu, atât la Bac cât şi la Admitere.

 “Nici nu ştiu cum să-i zic. O asemenea prăbuşire în doar un an nu a trecut prin mintea mea. Este de-a dreptul regretabil şi sper să se remonteze situaţia până în toamnă, în noua sesiune. Va trebui să iau nişte măsuri acolo”, a declarat pentru Turnul Sfatului Constantin Gorun. De unde atâta supărare?

La examenul de Bacalaureat procentul de promovabilitate la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – LIA a fost de doar 10,32 la sută. Din acest punct de vedere liceul a înregistrat cele mai slabe rezultate din Sibiu. Ca să vă faceţi o idee, acest procent înseamnă că doar au promovat Bac-ul numai 16 absolvenţi din cei 156 de candidaţi, câţi au fost în total. Extrem de puţini. Următorul liceu sibian din acest punct de vedere a fost Colegiul Tehnic Cibinium, unde procentul de promovabilitate a fost de 11,29 la sută.

Mai departe, la repartizarea de la admiterea în clasa a IX-a, la specializarea Electromecanică ultima medie cu care s-a intrat a fost 5,28, în vreme ce la specializarea Resurse naturale şi protecţia mediului ultima medie cu care s-a intrat a 5,66. Partea bună este că totuşi, spre deosebire de alte licee, s-au ocupat locurile scoase scoase la admitere.

“În 2009 nu au fost deloc aceste rezultate slabe. În 2009 liceu a fost Şcoală europeană şi ne aflam pe locul 8 pe ţară. Este o decădere importantă pe care va trebui să o gestionăm într-un fel sau altul, nu poate rămâne aşa. Va trebui făcută o monitorizare mai atentă a cadrelor didactice, din tot judeţul nu numai de la LIA, şi avute în vedere în special acele discipline care au vizat Bacalaureatul şi s-au înregistrat rezultate proaste. Cred că în unele cazuri este vorba despre dezinteres total din partea cadrelor didactice”, a mai declarat Constantin Gorun.

La polul opus Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară se află colegii cu prestigiu în Sibiu. Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” care este liceul sibian cu cele mai mari medii de admitere, respectiv 8,81 la specializarea Filologie. Urmează Colegiul Naţional „Octavian Goga” cu ultima medie de admitere 8,70 la profilul Ştiinţe Sociale. Pe locul trei se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” unde ultima medie de admitere a fost 8.69 la specializarea matematică-informatică. Medii mari de admitere a înregistrat şi Colegiul Economic „G. Bariţiu”, unde ultima medie a fost 7,75 la profilul „Comerţ” sau Colegiul Pedagogic „A. Şaguna” unde ultima medie a fost 7,74 la profilul Filologie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus