Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actionarii Sibex i-au ales din nou pe Miclaus si Sima in Consiliul de Administratie

Acţionarii bursei de la Sibiu i-au ales din nou membrii în Consiliul de Administraţie pe Paul Miclăuş, fost vicepreşedinte CNVM, şi pe Cristian Sima, întrucât deciziile AGA din aprilie, prin care cei doi fuseseră numiţi administratori au fost contestate în instanţă şi suspendate de Tribunalul Sibiu.

Totodată, acţionarii l-au revocat din funcţia de membru CA pe Teodor Ancuţa, fostul preşedinte CA şi director general al Sibex de la înfiinţarea bursei (1997) până la finele lunii aprilie. În locul lui Ancuţa a fost ales Sima, transmite Mediafax.
La AGA au fost prezenţi acţionari care deţin 72,5% din drepturile de vot, potrivit unui comunicat al Sibex.
Miclăuş şi Sima au mai fost aleşi membrii CA la finele lunii aprilie, însă deciziile AGA au fost suspendate de Tribunalul Sibiu într-un proces iniţiat de un grup restrâns de acţionari.
La finele lunii aprilie acţionarii Sibex au decis revocarea vechiului Consiliu de Administraţie, au ales trei noi membri şi i-au confirmat pe reprezentanţii SIF Transilvania şi SIF Muntenia, Dan Simionescu şi Gabriel Filimon. Exceptându-i pe Miclăuş şi Sima, numit atunci de acţionari preşedinte CA, a fost ales administrator şi Alexandru Găitan, manager de portofoliu la Multi Strategy Global Hedge Fund of HFs, FIM, Londra.
Deciziile AGA au fost contestate, ulterior, în instanţă.
Astfel, Sibex a rămas în continuare cu Consiliul de Administraţie de dinaintea AGA, respectiv cel format din cei doi reprezentanţi ai SIF Transilvania şi Muntenia, Teodor Ancuţa, Anton Ionescu (preşedintele CA al SSIF Broker) şi Bogdan Ivan (preşedinte CA şi directorul general al firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare). Ivan a demisionat din CA al Sibex, însă, la mijlocul lunii mai.
Chiar după AGA din aprilie Ancuţa a demisionat atât din funcţia de preşedinte CA, cât şi din cea de director general. El a rămas, însă, membru în Consiliul de Administraţie.
În această situaţie, administratorii Sibex, mai puţin Ancuţa, au decis la mijlocul lunii mai ca Dan Simionescu să ocupe provizoriu cele două poziţii de conducere, urmând ca acesta să fie confirmat şi de acţionari în AGA.
CNVM a dispus, ulterior, convocarea unei noi AGA în care acţionarii să aprobe numirea lui Simionescu, dar şi alegerea unui membru CA, pe locul rămas vacant după demisia lui Ivan. AGA a fost convocată pentru 15 iulie.
Între timp, la jumătatea lunii iunie, administratorii l-au numit pe Miclăuş membru provizoriu în CA.
Simionescu a fost confirmat vineri pe funcţiile de conducere de acţionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus