Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Concert de muzica religioasa, pe versurile selectate de parintele Teofil Paraian, maine la Casa Artelor

Actriţa Manuela Golescu va sustine miercuri, începând cu ora 17:00, un recital de poezie religioasă la Casa Artelor, în cadrul expoziţiei Crucea - punte a Invierii.

Recunoscuta pentru talentul său recitativ, artista, care este şi preşedinte al Fundaţiei Golescu, a înregistrat mai multe CD-uri de poezie religioasă.

CD-ul "Luminile iubirii" este o continuare a primului CD, “Te port în mine”, dialog între poezie şi muzică religioasă, actriţa fiind acompaniată de corul teologic Harisma. CD-ul a fost lansat mai înti la New York, de Crăciun, în 2000 şi apoi în România şi Los Angeles şi promovat în limba engleză în turnee, între 2000 şi 2003. Frumuseţea poemelor incluse pe CD, selectate de Prea Cuviosul Arhimandrit Teofil Paraian de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, scrise de călugariţa Maica Teodosia Zorica Latcu, a cucerit auditoriul.

Muzica ce însoţeşte poemele de pe acest CD este interpretată la chitara clasică.

În cadrul recitalului organizat la Sibiu, actriţa va fi acompaniată vocal de protopsaltul Dimitrie Voicescu, de la Biserica "Sfântul Ioan Rusul" din Bucureşti. Evenimentul va fi un experiment artistic, al cărui mesaj va reprezenta un dialog între poezia religioasă şi muzica psaltică.

Intrarea este liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus