Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Recital de harpa celtica, la Biertan

Zidurile bisericii fortificate din Biertan vor oferi un cadru autentic pentru recitalul de harpa celtica susținut de  Roxana Moisanu , de la Opera Națională din București, sâmbătă, de la ora  20. 

 
Recitalul conţine transcripţii pentru harpă celtică ale unor piese cunoscute din Evul Mediu, Renaştere, Baroc şi Romantism, cântece tradiţionale din Transilvania, Italia, Irlanda, Anglia şi America Latină, valsuri celebre, precum şi muzică de film. Selecţia lucrărilor încearcă să pună în valoare acest instrument, demonstrând că pot fi astfel adaptate piese instrumentale din diverse perioade ale istoriei muzicii. Dorinţa Roxanei de a cânta folclor autentic pe harpa celtică a determinat-o să prelucreze dansuri şi cântece din muzica lumii, fuziunea dintre sonorităţile arhaice şi harpa celtică fiind una extrem de interesantă, transmit organizatorii. 
 
Recitalul va avealoc în grădina Casei Dornroschen (între zidurile bisericii fortificate). Accesul publicului este gratuit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus