Vineri,
07.10.2022
Ploi Scurte
Acum
4°C

Mediasul imprumuta 33 de milioane de lei pentru reabilitarea a 39 de strazi

Contractul de împrumut pentru amenajarea sistemului rutier pe un număr de 39 de străzi din municipiul Mediaş şi pentru modernizarea întregii infrastructuri de apă – canal din satul aparţinător Ighişul Nou va fi semnat în prima jumătate a lunii august.

Municipalitatea medieşeană va încheia astfel un contract de finanţare rambursabil cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pe o perioada de 11 ani, suma împrumutată fiind de 33 milioane de lei.

 „În urma acordului de prefinanţare aprobat de Consiliului Local, am demarat discuţiile cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în vederea negocierii contractului de finanţare final. Au fost mai multe runde de negocieri în care s-au stabilit termenii de bază ai contractului, respectiv dobânzile şi comisioanele aferente împrumutului, vreau să sublinez că am reuşit să obţinem dobânzi şi comisioane mai mici decât cele prevăzute în acordul de prefinanţare. În urma acestor negocieri, s-a încheiat procedura de atribuire a consultanţei tehnice, care va fi asigurată de o firmă portugheză, ce îşi va începe lucrul săptămâna viitoare pe probleme de pregătire a documentaţiei şi organizare a licitaţiei de încredinţare a lucrărilor. Plata consultantului este asigurată dintr-un grant aprobat de BERD pentru acest împrumut, deci municipalitatea nu va suporta aceste costuri. În conformitate cu graficul întocmit de consultant, activitatea de pregătire şi susţinere a licitaţiilor se va încheia la sfârşitul anului, urmând ca în luna ianuarie să se semneze contractele de lucrări. Cu suma de bani pe care o vom împrumuta vom reuşi să modernizăm întreaga infrastructură rutieră atât din Mediaş, cât şi din satul aparţinător Ighişu Nou într-un timp mai scurt decât ne-ar fi permis bugetul local“ a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

catalin

Acum 11 ani

Asa-zisele \"modernizari\" sunt niste asfaltari facute de mantuiala. Mediasul arata foarte rau, si nu din cauza santierelor datorate inlocuirii retelei de alimentare cu apa. Pur si simplu e multa mizerie in oras, spatii verzi neingrijite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus