Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Analistii imobiliari despre terenurile primariei: preturile sunt bune dar conteaza si asezarea

Primăria Sibiu a anunţat la finalul săptămâii trecute că scoate la vânzare o serie de terenuri în Sibiu. Preţurile variază de la aproximativ 100 de euro pe metrul pătrat în Zona Industrială Vest şi ajung până la peste 255 de euro în centrul oraşului.
de Dan Onescu
În total, un număr de opt terenuri în suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi au fost scoase la vânzare de primăria Sibiu prin licitaţie publică. Cel mai scump se află pe strada Zaharia Boiu, are 363 de metri pătraţi şi se vine cu 255 de euro mp plus TVA. Un alt teren se află pe strada Vasile Milea, are 446 de metri pătraţi şi costă 209 euro mp plus TVA. În plus, alte două terenuri din Zona Industrială Vest, situate în aproprierea Şoselei Alba Iulia, sunt scoase la vânzare. Unul dintre acestea are o suprafaţă de 9.065 de metri pătraţi, iar celălalt 8.996 de metri pătraţi. Preţul de pornire în cazul ambelor terenuri este de 376 de lei/mp + TVA.
Agenţii imobiliari sibieni spun că preţurile nu sunt tocmai rele în comparaţie cu există pe piaţă, însă cei interesaţi ar trebui să fie foarte atenţi la gradul de ocupare prevăzut în Planul Urbanistic al zonei respective. „Trebuie văzute toate aceste terenuri din perspectiva noului plan urbanistic. Ca şi preţuri, la prima vedere, ele par a fi ok”, spune Bogdan Gicu, managerul Prestland Company.
Totuşi, în ultima vreme terenurile primăriei par a se vine destul de bine. Numai anul acesta au fost vândute două terenuri ce însumează peste o mie de metri pătraţi. „În 2011 până în prezent municipalitatea a vândut două terenuri în suprafaţă de 581 mp şi respectiv 568 mp, situate în zona Piaţa Aurel Vlaicu. Suma totală obţinuta în urma vânzării celor două terenuri este de 2.676.496,75 lei plus TVA”, explică Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu.
În 2010 municipalitatea a vândut nouă terenuri cu suprafeţe cuprinse între 28 şi 349 mp. Suma totală încasată în urma vânzării acestora a fost de 1.539.103 lei + TVA. Două dintre terenurile vândute sunt situate pe strada Dârstelor, două pe strada Ilarie Chendi, unul pe strada A. Ipătescu, două pe strada Fabricii şi unul pe strada Călţun.
Luna aceasta şase terenuri noi din cartiere sunt scoase la vânzare. Primăria a afişat pe site-ul propriu un anunţ prin care îşi exprimă intenţia de a organiza o licitaţie pentru vânzarea a şase terenuri cu suprafeţe cuprinse între 233 şi 702 metri pătraţi. Caietele de sarcini pentru această procedură de licitaţie vor putea fi achiziţionate de la sediul Primăriei Sibiu, începând din data de 8 august, costul unui caiet fiind de 500 de lei. Depunerea ofertelor se poate face în perioada 22 – 30 august, licitaţia urmând să aibe loc în data de 31 august.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus