Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

14 zile de Icon Arts. In total, 20 de evenimente

Timp de două săptămâni, Academia Icon Arts propune sibienilor și turiștilor aflați în trecere prin Sibiu 20 de evenimente diferite. Ca un inedit al acestei ediții, Icon Arts se mută, în premieră, la Reghin, unde Biserica Evanghelică din localitate va fi gazdă de spectacole. Primul eveniment are loc în această seară, la ora 19, în  Sala ”Oglinzilor” a Forumului Democrat German din Sibiu, un concert cameral de vioară și pian susținut de Ladislau Csendes și Dolores Chelariu. Alte 18 evenimente sunt programate până la finalul proiectului ce se întinde pe parcursul a două săptămâni. Alături de Biserica Evanghelică din Reghin, o altă locație inedită de spectacole va fi parcarea din fața Teatrului Gong.

110 studenți și 21 de profesori din Romania, Irlanda, Germania, Marea Britanie, China, Corea de sud, Liban sunt prezenți anul acesta la cursurile Academiei Icon Arts pentru a se pregăti în cadrul celor 10 secțiuni artistice. ”Spectacolele Academiei Icon Arts sunt destinate apropierii artiștilor de public și educării acestuia din urmă în scopul înțelegerii acestuia din urmă. La toate manifestările Academiei Icon Arts intrarea este liberă, una dintre preocupările noastre permanente fiind comunicarea accesibilă a mesajului artistic către public. Spectacolul de final continuă o tradiție deja instaurată, aceea de a prezenta în festivitatea de gală un produs artistic de fuziune – muzică, teatru și dans – încununând astfel o perioadă de lucru intens, de colaborare interdisciplinară și de apropiere a spiritelor umane” a precizat Sebastian Gheorghiu, director Exces Music, organizatorul evenimentului.

Academia Icon Arts este un eveniment unic în peisajul românesc și chiar în cel european. El reunește un curs internațional de artă contemporană, un concurs cu premii și un festival de concerte & spectacole. Spectacolele Academiei ICon Arts sunt destinate apropierii artiștilor de public și educarii audienței, în scopul înțelegerii artei contemporane.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus