Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Ladislau Csendes si Dolores Chelariu deschid seria de evenimente a Academiei Icon Arts

Seria de evenimente muzicale pregătite pentru ediția din acest an a Festivalului de muzică contemporană ”Academia ICon Arts”, debutează în această seară cu un concert cameral de vioară și pian susținut de Ladislau Csendes și Dolores Chelariu.

110 studenți și peste 20 de profesori din Romania, Irlanda, Germania, Marea Britanie, China, Corea de Sud şi Liban sunt prezenți anul acesta la cursurile Academiei Icon Arts, pentru a se pregăti în cadrul celor zece secțiuni artistice.

”Spectacolele Academiei Icon Arts sunt destinate apropierii artiștilor de public și educării acestuia din urmă în scopul înțelegerii acestuia din urmă. La toate manifestările Academiei Icon Arts intrarea este liberă, una dintre preocupările noastre permanente fiind comunicarea accesibilă a mesajului artistic către public. Spectacolul de final continuă o tradiție deja instaurată, aceea de a prezenta în festivitatea de gală un produs artistic de fuziune – muzică, teatru și dans – încununând astfel o perioadă de lucru intens, de colaborare interdisciplinară și de apropiere a spiritelor umane” a precizat Sebastian Gheorghiu, director Exces Music, organizatorul evenimentului.

Academia ICon Arts este un eveniment care reunește un curs internațional de artă contemporană, un concurs cu premii și un festival de concerte şi spectacole. Spectacolele Academiei ICon Arts sunt destinate apropierii artiștilor de public și educarii audienței, în scopul înțelegerii artei contemporane. Alte 18 evenimente sunt programate până la finalul proiectului, care se întinde pe parcursul a două săptămâni. Ediția din acest an aduce cu sine și două noi locații inedite de spectacol: Biserica Evanghelică din Reghin și Parcarea Teatrului Gong din Sibiu.

Concert cameral de vioară și pian susținut de Ladislau Csendes și Dolores Chelariu va avea loc de la ora 19:00, în Sala ”Oglinzilor” a Forumului Democrat German din Sibiu.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus