Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
29°C

CJ face sedinta la Muzeul ASTRA: "Haideti sa vizitam muzeul inainte, ca pe urma iar pleaca toata lumea!"

28 Iulie 2011 12:50

Consilierii județeni au aprobat astăzi în unanimitate ca următoarea ședință de Consiliu Județean, cea din luna august, să se desfășoare în Centrul ASTRA pentru Patrimoniu, din incinta Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Consilierul FDGR, Iosif Kober a propus ca vizita consilierilor în muzeu și noua sa clădire să fie programată înaintea ședinței, pentru a nu păți ca la ultima ședință din ”deplasare”. ”Chiar eu am propus să organizăm o ședință la Săliște, și chiar s-a realizat, iar scopul era să vizităm cu toții stația de sortare a deșeurilorreciclabile de acolo. Vizita respectivă s-a programat după ședință și nu a mai mers nimeni. Propun acum ca vizita în Muzeul ASTRA să se desfășoare înainte de ședință”, a propus consilierul FDGR.
Centrul ASTRA pentru Patrimoniu este cea mai importantă investiție din istoria CNM ASTRA. Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 3 milioane de euro, 15% din această sumă reprezentând cofinanțarea Consiliului Județean. Bugetul a fost cheltuit pe construcția Centrului ASTRA pentru patimoniu (centrul este compus din depozite, laboratoare de conservare și restaurare, spații de pregătire), pe restaurarea a 45 de piese de mobilier pictat precum și pe reconstrucția a 8 monumente etnografice. Fondurile au provenit sub forma unui grant nerambursabil oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Lucrările au început în septembrie 2009 iar centrul a fost inaugurat în 25 martie.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

octopussi

Acum 8 ani

nici macar atata respect nu au asa zisii consilieri pentru banii dati pomana de straini: \"grant nerambursabil\" incat sa fie interesati de folosinta lor, si asta in timpul serviciului pentru care sunt platiti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus