Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Rebelii libieni si-au pierdut liderul

Liderul rebelilor din Libia, Abdel Fattah Younes a fost împuşcat mortal, dar rebelii nu au declarat cine este responsabil de moartea lui, iar trupul lui Fattah nu a fost încă găsit. Rebelii libieni susţin că liderul a fost ucis într-un incident, cu o diviziune din cadrul forţelor de opoziţie ale lui Gadhafi.

Abdel Fattah Younes, care a fost ministru de Interne al lui Gadhafi, înainte de a fugi, în februarie, în tabăra rebelilor, a fost împuşcat împreună cu două gărzi de corp, cand se întorcea de pe câmpul de luptă, potrivit BBC.

„O mulţime de foşti participanţi ai Consiliului Naţional (TNC), i-au fost loiali Gadhafi pentru un timp foarte lung. Aceştia au fost în cercul său interior şi au aderat la TNC ulterior. Uciderea unor astfel de persoane, este un model care apare în cadrul TNC în ultimele câteva luni. Am putea vedea exemplele cele mai flagrante în diviziunile dintre membrii fostului regim şi rebelii originali” a spus Geoff Porter, analist al situaţiilor de risc în Africa de Nord, citat de BBC.

Între timp, joi, rebelii au pretins că au capturat mai multe oraşe din Munţii Apuseni. Cu toate acestea, cu nici o victorie decisivă, războiul civil, care continuă de cinci luni, pare că nu o să înceteze nici în luna sfântă Ramadanului, luna august.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus