Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Amy Whitehouse a murit si a dublat vanzarile. Merge si cu Ivanescu?

Aceasta este cel mai probabil gândirea celor de la Librăria Humanitas de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, care în ziua în care a fost îngropat scriitorul Mircea Ivănescu au umplut o vitrină cu o ultimă apariţie editorială: ”Mircea Iănescu 80”. Este vorba de un volum aniversar cu poeme ale lui Ivănescu, interviuri luate poetului şi mai multe texte despre el semnate de mai mulţi scriitori.

Logica va fi fost simplă: imediat după moartea lui Michael Jakson s-au triplat vânzările. După mai recenta dispariţie a cântăreţei Amy Winehouse, vânzările albumelor sale au crescut cu aproape 40%. Atunci, Ivănescu de ce nu ar putea spori puţin cifra de afaceri a librăriei?

Culmea este că în vitrina librăriei cu pricina, pe lângă volumul omagial Ivănescu, îşi găsesc loc CD-uri, e drept, nu cu Amy Winehouse, ci cu Gabriel Liceanu. Staţi liniştiţi, proprietarul Librăriei Humanitas nu s-a apucat de cântat, doar citeşte. ”Ce facem cu calul negru” este un audiobook, adică o carte citită.

Aşteptăm raportul de vânzări al Humanitas, tot aşa cum şi ei aşteaptă să mai moară câte un poet, compozitor, scriitor. Dacă nici aşa nu vor fi băgaţi în seamă…

P.S. Volumul ”Mircea Ivănescu 80” nu este editat de Editura Humanitas, aşa cum eronat aţi putea crede, ci la editura Paralela 45.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

NU

Acum 9 ani

Este atata de urata interpretarea dvs., incat n-ar meritat nici un comentariu. Vitrina amenajata in acest fel este, desigur, un omagiu. Punct. Am fost in librarie in acea zi. Si am fost si la ultima iesire publica a poetului Mircea Ivanescu, la o lansare chiar in aceasta librarie. Dar si daca n-as fi fost, n-as fi putut suporta badarania interpretarii dvs.
Raspunde

callas

Acum 9 ani

articolul este lipsit de respect pentru cei doi morti care nu se mai pot apara, pe librar l-as sfatui sa se apere dupa acest atac de prost gust lipsit de pietate.
Raspunde

Anka

Acum 9 ani

Articolul dumneavoastra este de prost gust, lipsit de respect si de bun simt. Ati tratat un omagiu adus poetului Mircea Ivanescu ca o persoana inculta care nu a calcat in viata lui intr-o librarie. Pentru ca, contrar opiniei dumneavoastra, nu totul se rezuma la bani si vanzari. Culmea, nu? Si mai cred ca dumneavoastra sunteti cel care asteapta sa moara cineva pentru a-si scrie articolul de doi lei. Dezgustator ca ganditi in acest fel. Oare pentru ca nu va baga nimeni in seama?
Raspunde

Beculetz

Acum 9 ani

Bine zis ! Pe langa articolul publicat aici, care este de cea mai joasa factura, ma mai pune pe ganduri inca un lucur : cum se face ca persoana care ar trebui sa ocupa partea politica a Turnului Sfatului a ajuns sa critice omagiul adus unui om de cultura ? Sau nu stiam ca departamentele de cultura si politica au fost comasate ca urmare a crizei !
Raspunde

css

Acum 9 ani

Ma interb de cite ori in ultimii 10 ani, ziarul dvs a publicat macar doua duzini de cuvinte, citate din M Ivanescu! Ati asteptat moartea lui Amy Whitehouse sa va amintiti ca o valoare culturala de orice fel trebuie omagiata? Lasati culturala celor care o au: \"strile de la ora 5\"nu prind la toata lumea, iar cei care citesc, nu asculta Winehouse! Regret orice moarte prematura, dar numai unii au dovedit ca stiu sa si traiasca! Amy nu a stiut!Dumnezeu sa-i odihneasca pe toi, dar noi ii omagiem pe cei care merita!
Raspunde

Mihail Medrea

Acum 9 ani

Autorul articolului ori e prost intentionat ori pur si simplu prost.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Nu, e Alin Bratu! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus