Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Succes

Shakira, Haggard, Roxette, Sting, Scorpions, Alice Cooper, Lake of Tears, Skunk Anasie, Whitesnake, Judas Priest, Prodigy, Bon Jovi, Helloween, Tarja Turunen, Deftones și nenumărate alte trupe care ar putea fi headlineri în orice festival din lumea asta mare. Un an plin de concerte, parcă niciodată nu au fost atât de multe nume mari.
Lumea organizatorilor de concerte s-a transformat de la an la an într-o luptă din ce în ce mai dură. De la tunul concertului fantomă AC DC pe nu știu ce drum național, oamenii ăștia și-au luat munca mult mai în serios. Au înțeles că un festival de talie depinde și de publicul venit din străinătate. Românii sunt acasă, iau o țeapă, prea multe nu pierd. Dar fiecare minciună aruncată în domeniul acesta te distruge instantaneu. Și-au luat munca în serios și chiar prea în serios iar lupta asta surdă e o pierdere pentru toată lumea. Și pentru public, care ar vrea să vadă cât mai multe concerte dar și pentru organizatori, care pierd bani înjumătățind intenționat publicul doar pentru a face o concurență stupidă.
Chiar și în situația de mai sus, Piața Mare a fost parcă mai plină ca niciodată aseară la Artmania. Dacă la concertul Nightwish de acum doi ani participaseră 7000 de oameni aseară au fost cel puțin 9000. În condițiile în care Artmania e ultimul eveniment mare al anului în afară de Peninsula. Adică, vine după un an întreg în care fanii au cheltuit bani serioși pe deplasări, cazări pentru multe alte concerte din țară. Și a fost plin. Nu știu cum a fost sâmbătă seară, logic, ar fi trebuit să fi fost mult mai puțină lume. Concertul Deftones de la București era o tentație prea mare. Eu am rămas surprins de succesul ediției din acest an. M-aș fi așteptat ca acest cumul de factori să tragă în jos Artmania 2011. Și aici cred că a contat mult combinația dintre festival și oraș.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus