Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Drumul National Fantoma

"Drumul Naţional Fantomă", cum îl numesc localnicii din Ţara Loviştei, DN 7D este de mai bine de 10 ani, după cum spune deputatul liberal Cristian Buican, "cea mai sinistră glumă" pe harta rutieră a României, acest drum fiind doar o uliţă sătească.

"Toţi politicienii, autorităţi judeţene, am reclamat această glumă sinistră care se doreşte a fi DN7D. Orice drum naţional leagă ceva, leagă oraşe, leagă judeţe, ar trebui să fie de o importanţă capitală. Cei care vin pentru prima dată în judeţul Vâlcea şi au o hartă rutieră la îndemână pot să ia cea mai mare farsă de acest gen. Pe harta rutieră a României figurează cu linie îngroşată DN7D, drumul care scurtează distanţa de la Sibiu spre Piteşti evitând Valea Oltului pe Câineni - Perişani - Curtea de Argeş. Numai că după 10 km parcurşi descoperă nu nuami un drum sătesc dar pur şi simplu se trezesc în faţa unui drum care nu mai duce nicăeri", a declarat miercuri pentru Agepres, parlamentarul vâlcean.
El spune că o s-o invite pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu să parcurgă cu maşina acest drum figurat pe hartă ca drum naţional şi "să vadă dacă îi descoperă capătul".
 
Senatorul Emilian Frâncu spune că această "grozăvie" ţine şi de faptul că "în timp ce pe teritoriul Vâlcii acest drum este notat cu DN, în Argeş, nici măcar judeţean nu este trecut".
"După ce părăseşti limita judeţului Vâlcea şi intri în Argeş te trezeşti într-o poiană, fără niciun Dumnezeu, nu ştii care potecă este Drumul Naţional 7 pe care tocmai ai parcurs 10 km. Este, dacă nu mă înşel, cea mai mare minciună a reţelei de drumuri naţionale. Noi vâlcenii ştim că e farsă, dar cei care sunt din alt judeţ ce spun când se trezesc pe un teritoriu al nimănui? Odată rezolvată această problemă s-ar putea pune cu adevărat bazele unui turism în Ţara Loviştei", spune Frâncu.
 
Cei doi parlamentari vâlceni care reprezintă Colegiul Nord al judeţului, pe unde trece acest "drum naţional", au declarat că la sfârşitul acestei săptămâni, primarii din zona Loviştei au cerut insistent să se rezolve această problemă de infrastructură rutieră care trenează de mai bine de 10 ani, transmite Agerpres. 
 
Conducerea Consiliului Judeţean spune că duce demersuri de ani buni pentru a rezolva această situaţie "inedită, dar că nu au primit nici un răspuns".
Conducerea Drumuri Naţionale Vâlcea la rândul ei spune că nu sunt prinse fonduri pentru acest drum care de altfel pe raza localităţilor Titeşti şi Perişani nu respectă lăţimea tipică unui drum naţional.
 
Drumul Naţional 7D, aşa cum este trecut pe harta rutieră a României, porneşte în dreptul localităţii vâlcene Câineni şi se termină după 10 km la ieşirea din judeţul Vâlcea. Doar jumătate din acest drum este asfaltat, în rest este drum pietruit.
 
Potrivit hărţii rutiere a României, DN7D, Câineni - Perişani - Curtea de Argeş, este considerat varianta de ocolire a Văii Oltului DN7, numai că în judeţul Argeş, acest drum figurează ca drum secundar mare parte fiind neasfaltat. 
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Al.Constant

Acum 12 ani

Ca sa vedeti cine ne conduc,cata minte au, ar trebui intrebati ministeriabili care este DN7D cel de la Caineni -Salatruc -C.de Ag.sau cel care se desprinde din DN7C din \"coada lacului\"Vidraru spre Cumpana ? Ambele sunt deplorabile si NATIONALE.. \"Inteligentilor\"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus