Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Raliul Sibiului, pe lista scurta a IRC

Organizatorii „Raliul Sibiului” sunt în negocieri cu reprezentanții Intercontinental Rally Challenge pentru a pune competiția în calendarul pentru 2012. În acest sens, edițiile din 2010 și 2011 ale raliului sibian au fost monitorizate de IRC, a doua competiție internațională ca importanță în domeniu, după WRC.

Sorin Itu, organizatorului Raliului Sibiului, a spus că negocierile sunt avansate și că abia acum urmează partea cea mai grea, stabilirea unui buget pentru organizarea etapei. De altfel, propunerea sibienilor în ceea ce privește amplasarea parcului de service, a cartierului general și a probelor speciale a fost conformă cu cerințele unei etape din IRC. „Am fost monitorizați, numai că acum am făcut niște pași mari. Mai avem nevoie de bugetul necesar organizării etapei. Acum facem niște socoteli. Din câte știu eu, bugetul se ridică la 400.000, dar e doar o cifră aproximativă. Ne-am apucat deja de lucru.”, a declarat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Miza este foarte mare atât pentru competiție în sine, cât și pentru România și Sibiu, deoarece Eurosport este canalul care transmite etapele din IRC. Pe lângă aparițiile la televizor și în presa internațională, Sibiul ar putea fi vizitat de turiștii pasionați de cursele de raliu din toată lumea. Orașul a fost și pe placul reprezentantului IRC, care a fost trimis pentru a monitoriza și analiza o eventuală includere a competiției sibiene în calendarul celei internaționale.

„ IRC e, de fapt, un eveniment al Eurosport-ului. Eurosport-ul transmite etapele. Dacă va veni Eurosport în Sibiu, asta înseamnă o săptămână de transmisiuni în direct: Startul competiției, raliul propriu-zis, Piața Mare din Sibiu etc.Normal, evenimentul va fi în iulie, pe 12 sau 13 iulie, în week-end-ul acela. Ar crește și veniturile orașului, pentru că vin mii de oameni la competiție. Sibiul corespunde cerințelor, avem aeroport, avem hoteluri, zona e bună, iar autoritățile locale ne susțin”, a mai spus Sorin Itu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus