Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Batalia pe imaginea Vointei continua: FDGR-istii, la prima iesire publica | Video

”Interesul dumneavoastră subit pentru fotbal este de lăudat, dar vom vota «împotrivă» (...). Luăm atitudine în fața unor atitudini politicianiste (...).Nu ne place ca totul să facem numai de dragul de a da bine la electorat”, este răspunsul dat de consilierii locali FDGR proiectelor inițiate, și în această lună, de consilierii democrat-liberali, proiecte prin care, de această dată, erau solicitați 900.000 de euro pentru nocturna municipalului și închirierea terenului de antrenament în vederea amenajării unei nocturne și a unui gazon artificial.

 

Stadionul se va reabilita... cândva

După cum era de așteptat, proiectul inițiat de consilierii PD-L pentru alocarea a 900.000 de euro în vederea amenajării unei instalații de nocturnă pe stadionul municipal a fost respins. Discuțiile, însă, au fost ample și, pentru prima dată, consilierii locali din partea FDGR au oferit replică democrat-liberalilor. Nici reprezentanții PSD nu s-au lăsat mai prejos. Primul care a ieşit cu declaraţii împotriva iniţiativelor celor de la PD-L a fost Raimar Wagner, ales pe listele FDGR în Consiliul Local Sibiu.

„Stimați colegi, este rolul dumneavoastră să ne semnalați problemele. Acum, interesul dumneavoastră subit pentru fotbal și pentru sport este de lăudat și ni-l însușim, dar și în cazul acestui proiect noi vom vota „împotrivă” pentru că vrem să luăm atitudine împotriva unor atitudini politicianiste și nu ne place să facem lucrurile pripite și în grabă. Dorim să sprijin sportul, la fel și fotbalul. În ceea ce privește instalația de nocturnă și domnul primar a spus că stadionul va intra în reabilitare. În această idee o să se facă și nocturna. Stadionul va fi reabilitat cândva, dar nu ne place ca totul să facem numai de dragul de a da bine la electorat. ”, a declart Wagner, amintind faptul că CSU Voinţa beneficiază de o perioadă de un an derogare de la regulament, timp în care va putea fi reabilitat stadionul. „Deci nu cred că este bine ca de pe azi pe mâine să începem să luăm măsuri pripite”, a mai spus Wagner, reacţie căreia i-a răspuns consilierul PD-L, Ovidiu Luca. „Prin acțiune pripită să înțelegem orice acțiune «politicianistă» a consilierilor PD-L”, nemulţumit de anunţul oficial făcut de reprezentanţii FDGR, potrivit căruia propunerile PD-L nu au sprijinul majorităţii.

 

 

Cotârlă a sărit la „gâdilitul” Forumului

În discuţie a intrat şi reprezentantul PSD, Liviu Cotârlă, care a mângâiat gentil opinia majorităţii fedegeriste şi a acuzat de deturnare de fonduri propunerea celor de la PD-L. „Nu voi fi niciodată de acord cu propuneri «politicianiste», cu destabilizarea bugetului local prin propuneri de deturnare a unor sume mari, probabil un milion de euro, de la un capitol de cheltuială la altul”, a spus Cotârlă. În plus, el a punctat intenţia celor de la PD-L de a încerca să fure din imaginea echipei de fotbal a Sibiului.

„Nu voi fi de acord cu folosirea imaginii aceste echipe pentru a face imaginea unui anumit partid politic. Dacă onor Consiliul Local va dori să ajuge această echipă putem face acest lucru prin sume prevăzute în bugetul de anul viitor. Această echipă nu este una a unui partid politic”, a spus Cotârlă.

 

Livia Sava: „Noi avem destulă imagine”

Ultima care a luat cuvântul înainte de votul pentru proiectul de alocare a 900.000 de euro pentru nocturna municipalului a fost consilierul PD-L, Livia Sava. Ea a respins, pentru început, acuzaţiile aduse de Cotârlă.

„Cred că din emoție a folosit domnul coleg termenul de «deturnare de fonduri». În al doilea rând, vă rog să nu mai tot interpretăm că noi, aici, facem imagine. Și, cum s-a mai spus, că noi luăm în Consiliu cuvântul ca să ne facem imagine. Nu. Avem imagine, chiar mai multă decât au alții. Cred că toată lumea a înțeles că noi aici facem politica comunității și a cetățenilor. Intrând echipa în Liga I trebuie să o ajutăm”, a început Livia Sava. Apoi, aceasta a dat de înţeles că proiectul democrat-liberalilor ar putea avea şi altfel de conotaţii.

 

„Noi nu pentru echipă am cerut bani, ci pentru un patrimoniu al primăriei care să fie adus la standarde. Căci va deveni o sursă de venit. Când a jucat aici câteva meciuri echipa Gazului, 8.000 de euro a fost chiria pe un meci, deci s-a strâns o sumă de bani, în condițiile arăta stadionul. Știu că există discuții ca următorul campionat, nu știu exact când, peste șase sau șapte ani, deci următorul campionat european de fotbal să se țină în Ungaria și România. Vă dați seama ce va însemna atunci?”, a întrebat Livia Sava. Discursul i-a fost brusc întrerupt de preşedintele de şedinţă, consilierul Leopold Gerhard Csongor. ”Până atunci, se reabilitează”, a rostit scurt președintele ședinței, iscând un râs general. „Noi nu am cerut un termen, ci am cerut să se realizeze ceva cu acest stadion”, a mai adăugat Livia Sava.

 

Proiecte respinse la pachet

Spre diferenţă de luna trecută, când consilierii FDGR s-au abţinut la proiectul depus de PD-L pentru alocarea a patru milioane de lei echipei CSU Voinţa, de data aceasta votul majorităţii a fost clar „împotrivă”. Doar cei patru aleşi ai PD-L au votat „pentru”, în timp ce, din partea PSD, Ioan Stroie s-a abţinut.

 

 

Înaintea proiectului de alocare a celor 900.000 de lei, însă, Consiliul Local a mai avut pe ordinea de zi o altă iniţiativă a democrat-liberalilor sibieni, cea potrivit căreia ar trebui să se închirieze terenul de antrenament de lângă municipal („cutiuţa”), astfel încât din banii încasaţi de la cel care va închiria terenul să se amenajeze gazon artificial şi nocturnă.

„Mă surprinde raportul aparatului de specialitate al Primăriei când afirmă că nu se poate realiza acest lucru deoarece terenul este cedat prin contract de comodat echipei Voința și altor echipe. Noi am specificat că terenul va fi dat echipelor sibiene cu prioritate și apoi va fi închiriat de către administratorul privat. Printr-un act adițional se putea renunța la contractul de comodat. Eu vă spun că acolo nu se fac niciun fel de antrenamente”, a spus Luca. Şi acest proiect a fost respins. Consilierul Liviu Cotârlă, grăbit, a votat ”pentru”, ridicând mâna până când l-a atenționat Livia Sava: ”Dumneavoastră cum votați acum, «pentru» sau «împotrivă»?”, a spus Sava. Cotârlă a ridicat, apoi, mâna şi la votul „împotrivă”.

Deşi a fost prezent la şedinţa Consiliului Local, primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu a intervenit deloc în discuţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

coco

Acum 12 ani

ma surprinde pragmatismul unuia sa raimar wagner, despre care nu stiu sa fi facut mare lucru ptr Sibiu. in schimb, fdgr a reusit sa desparta consiliul in doua tabere. oricum, de fotbal se ocupa WK, ca asa scrie pe bennerul de la intrarea in stadion, adica omu din umbra lui iohannis. cum de n-au aflat si pdlistii. astia inca nu stiu ca n-ai ce cauta sa te dai mare daca stii ca nu te sustine nimeni.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

PDL-ul cauta exclusiv capital electoral...totusi cei mai multi spectatori au fost vreo 8000 sau 9000 si probabil la vot o sa mearga vreo 500 din care o sa voteze vreo 50 cu PDL-ul pentru ca \"ei au facut nocturna\"...ca de obicei la PDL mult zgomot pentru nimic...si daca plateste PDL Sibiu nocturna cu bani din buzunar si tot NU va votam!!!
Raspunde

@2

Acum 12 ani

Ti-a cerut cineva votul?Pupincurist fedegerist de culoare rosie!
Raspunde

Odin

Acum 12 ani

@3 da onanisti tai portocalii se tot milogesc pe la poarta ....
Raspunde

Fritzl

Acum 12 ani

FDGReii vorbesc doar atunci cand le da voie Fuhrerul Johannis, iar cand vorbesc ei sasul sef tace, ca sa poata sa o dea ulterior la intors daca iese nasol rahatul de-l mananca aia... Nu stiu cat pot sa-i mai amageasca si sa-i fraiereasca prin manipulari de doi bani pe votantii romani cei 10 sasii lenesi sau escroci ramasi la Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus