Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Cel mai important coregraf roman vine pe scena Teatrului National "Radu Stanca“ Sibiu

Întâlnirile JTI și al Festivalului „George Enescu“ aduc la Sibiu spectacolul „Noche Bach“, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu și interpretarea Baletului Național din Chile.

Spectacolul prezentat la Sibiu va pune în practică preocupările personale ale coregrafului român atât în domeniul tehnicii, cât și în cel al exprimării prin dans ca o îmbinare a poeziei cu matematica. Prima parte a spectacolului – Conciertos – explorează mecanismele cele mai ascunse ale ființei umane, fiind mai abstractă, asemenea unei partituri muzicale. Partea a doua a spectacolului – Canto – este prezentată ca un cor dansant, mult mai emoțională și teatrală.

„Sibiu înseamnă, atât pentru întreaga companiei a Baletului Naţional Chilian, cât și pentru mine, o amintire superbă de la participarea noastră la Festivalul Internaţional de Teatru din 2005. Un public minunat, într-un oraș minunat! Nu cred că exagerez spunând că istoria Baletului Naţional Chilian cu Sibiul este, fără doar și poate, o pură istorie de amor“, a declarat Gigi Căciuleanu.

Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Coregrafie din București, Gigi Căciuleanu și-a șlefuit talentul la Școala de Balet a Teatrului Balșoi din Moscova, iar în 1973 s-a mutat la Paris. Întreaga sa existență ca artist a stat sub semnul a două adevărate stele ale secolului XX, după cum declară acesta: Miriam Răducanu și Pina Bausch. Baletul Naţional din Chile a fost fondat în 1945 şi este cea mai importantă companie profesionistă de dans contemporan din Chile.

„Cu siguranţă că acest eveniment este unul dintre cele mai aşteptate spectacole de dans din acest an de la Sibiu, iar noi suntem mândri să ne reîntâlnim cu aceşti artişti talentaţi.“, a spus Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Evenimentul va avea loc miercuri, 7 septembrie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu. Prețul unui bilet la categoria I este de 50 de lie, iar la categoria II de 30 de lei. Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală de pe Nicolae Bălcescu și online pe eventim.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Livia Sava-consilier PDL

Acum 10 ani

Ce sunt prostiile astea?! Sa se taie toti banii de la teatru si sa nu mai vina niciun coregraf! De altfel, ce cauta un coregraf la teatru? Sa vina la Teatrul de balet, unde oricum vin mai putin spectatori decat la fotbal! Deci sa se dea toti banii la fotbal! Rusine sibieni ca mergeti la astfel de manifestari - va asteptam pe stadion!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus