Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Dafora a inceput forajul petrolier pentru zacamintele explorate de companiile Petrom si Hunt Oil

Compania de foraj petrolier şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR) a început săptămâna trecută lucrările de foraj la prima sondă în zăcămintele pe care le explorează în România compania americană Hunt Oil în parteneriat cu OMV Petrom (SNP).

"Suntem onoraţi că noi am fost selectaţi să realizăm lucrările de foraj la aceasta sondă (în blocul Adjud - n.r.)", se arată într-un comunicat al Dafora, citat de Mediafax.
OMV Petrom şi Hunt Oil Company România, o subsidiară a companiei private americane Hunt Oil, explorează două zăcăminte din zona de Est a României, activităţi care necesită investiţii de circa 25 milioane de euro.
Parteneriatul vizează explorarea în comun a blocurilor onshore Adjud şi Urziceni Est.
Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume, iar activităţile principale ale companiei se axează pe explorare şi producţie de ţiţei şi gaze naturale în SUA şi pe plan internaţional.
Zonele principale de activitate includ SUA şi activităţi offshore la mare adâncime în Golful Mexic, Canada, Yemen şi Peru. În plus, Hunt Oil Company şi subsidiarele sale explorează activ într-o serie de alte ţări din Europa, America de Sud, vestul Africii, Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat.
OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti şi este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%.
Petrom exploatează în România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol şi 854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup, având o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus