Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Locuitorii blocurilor ANL au venit cam tarziu cu o solutie pentru facturile la intretinere

Apropierea sezonului rece pregătește o parte din locuitorii blocurilor ANL din Sibiu pentru o nouă ”migrare de sezon” – din cauza facturilor ridicate la întreținere, o parte din ei se mută la prieteni sau rude pe timp de iarnă. Situația lor ar putea avea o rezolvare, recunoaște primarul Sibiului, care promite că săptămâna viitoare ”își va forma o părere”. ”Oamenii au venit foarte târziu cu o soluție. Dacă ar fi venit cu aceasta din martie, aprilie și nu cu plângeri...”, spune primarul Klaus Johannis.
Motivând facturile ridicate pe perioada iernii, unii dintre locatarii blocurilor ANL nu și-au plătit facturile emise pentru cheltuielile de întreținere, acumulând datorii semnificative. În contextul în care locuințele lor sunt alimentate cu agent termic în sistem centralizat, iar subvențiile pentru căldură vor fi eliminate, costurile ar putea crește și mai mult. Deocamdată, însă, administrația locală nu este dispusă să plătească din bugetul local subvențiile care până acum erau achitate de la bugetul de stat.
În urma debranșărilor masive din perioada 2002 – 2003, în Sibiu mai sunt doar aproximativ 450 de familii care cumpără căldură și apă caldă de la SC Energie Termică SA. Alte aproape 1.000 de familii sunt conectate la fostul Nuonsib, care după preluarea integrală de către Consiliul Local Sibiu a devenit Energosib SA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

chirias

Acum 11 ani

Au fost facturi acum 2 ani de peste 700 ron luna....se stia de ele...restul sunt povesti !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus