Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Baletul National din Chile revine pe scena sibiana

În această seară, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” se va desfăşura spectacolul "Noche Bach", în coregrafia lui Gigi Caciuleanu şi interpretarea Baletului Naţional din Chile.

Spectacolul, care va avea loc în cadrul Întâlnirilor JTI şi al Festivalului "George Enescu", pune în practică preocuparile personale ale coregrafului român atât în domeniul tehnicii, cât şi în cel al exprimarii prin dans ca o îmbinare a poeziei cu matematica.

„ Ne era dor să revenim la Sibiu după experienţa din 2005. Am venit să aducem ceva prin dansul nostru. Majoritatea lucrurilor sunt trecătoare pe acest pământ, dar poezia şi numerele rămân. Aşa că eu caut ceva din aceste două lucruri la un dansator, o mobilitate care să îi permită prin dans să-şi rotunjească unghiurile” a spus coregraful român.

Prima parte a spectacolului - Conciertos - explorează mecanismele cele mai ascunse ale fiinţei umane, fiind mai abstractă, asemenea unei partituri muzicale. Partea a doua a spectacolului - Canto - este prezentată ca un cor dansant, mult mai emoţională şi teatrală.

„Dansul din "Noche Bach" este un dans nu foarte teatral, pentru că am observat că oamenii percep de obicei dansul într-un mod teatral, de aceea noi avem un dans care se poate percepe de data aceasta în mod psihologic şi filozofic” a spus Gigi Caciuleanu.

Absolvent al Şcolii Naţionale Superioare de Coregrafie din Bucuresti, Gigi Caciuleanu şi-a şlefuit talentul la Şcoala de Balet a Teatrului Balşoi din Moscova, iar în 1973 s-a mutat la Paris. Baletul National din Chile a fost fondat în 1945 şi este cea mai importantă companie profesionista de dans contemporan din Chile.

"Cu siguranţă că acest eveniment este unul dintre cele mai aşteptate spectacole de dans din acest an de la Sibiu, iar noi suntem mândri să ne reîntâlnim cu aceşti artişti talentaţi", a spus Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Spectacolul va avea loc miercuri, 7 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrului Naţional "Radu Stanca". Preţul unui bilet la categoria I este de 50 de lei, iar la categoria II de 30 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus