Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

DRAOV Brasov a aplicat amenzi in valoare de 81.500 lei

 

În luna august 2011, inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov au aplicat amenzi în valoare de 81.500 lei, au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 69.000 lei şi, ca urmare a acţiunilor de control ulterior, au constatat suma de 1.169.554 lei (reprezentând drepturi vamale suplimentare şi accesoriile aferente), care urmează a fi recuperată la bugetul statului.

În perioada 01.08 - 31.08.2011, ca urmare a unor acţiuni de verificare şi control ulterior desfăşurate de autoritatea vamală română (prin compartimentele specializate ale D.R.A.O.V. Braşov , ale direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale subordonate - Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Sibiu, Mureş şi ale birourilor vamale subordonate- Aeroport Sibiu şi Aeroport Târgu Mureş), au fost încheiate 19 procese verbale de control ulterior,  în urma  cărora s-a constatat suma de 1.169.554 lei (reprezentând drepturi vamale suplimentare şi accesoriile aferente), care urmează a fi recuperată la bugetul statului.

În acelaşi interval de timp, inspectorii din cadrul Compartimentului Echipe Mobile al D.R.A.O.V. Braşov au aplicat amenzi contravenţionale în cuantum total de 81.500 lei, în urma constatării şi sancţionării unor încălcări ale legislaţiei vamale şi ale celei privind produsele accizabile. Tot în luna august 2011, în cadrul D.R.A.O.V. Braşov, au fost confiscate de la persoane fizice bunuri în valoare totală de 55.482  lei, iar de la persoane juridice bunuri în valoare totală de 12.966 lei. Bunurile  fie nu au fost declarate autorităţii vamale în scopul sustragerii de la vămuire, fie au făcut obiectul unor încălcări ale legislaţiei privind  produsele accizabile.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus