Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Gaz Metan Medias - Steaua Bucuresti, un duel european

Meciul din această seară de la Mediaș, dintre echipa locală și cea mai titrată formație a campionatului românesc, este unul din primele dueluri tari ale stagiunii 2011/2012.

Ambele echipe s-au luptat în play-off-ul Europa League, dar numai bucureștenii au putut să acceadă în grupe. Însă, nici Gazul nu este mai prejos, ei țintind o calificare istorică, mai ales după dubla cu Mainz 05, când Pleșca a devenit oficial îngerul păzitor al gaziștilor. Visul a fost însă stopat de o Austria Viena care, cu puțin noroc, putea fi eliminată.

Scăpați de febra meciurilor europene, medieșenii au declarat răspicat că este timpul să se preocupe de meciurile din campionat, deoarece, așa cum și Cristi Pustai a spus, Gazul a avut „evoluții oscilante”. De altfel, jocurile mai puțin reușite din campionat și punctele pierdute cu Dinamo, Mioveni sau Brașov sunt puse pe seama luptei pe două fronturi - campionat și Europa League.

Steaua a ajuns la Mediaș încă de ieri, unde, pe seară, a avut un antrenament, la care presa nu a avut acces. După numărul mare de transferuri, bucureștenii au venit la Mediaș cu un singur obiectiv: victoria. Pentru prima dată după peste șase ani de zile, din componeța lotului Stelei nu mai face parte Bănel Nicoliță, sufletul echipei, transferat la AS Saint Etienne. Sunte șanse mari ca fostul golgheter al Craiovei, Florin Costea, să debuteze, într-un meci oficial pentru Steaua, chiar la Mediaș.

Pe lângă accidentații Dudiță, Munteanu și Del Campo, care par indisponibili pentru tot restul campionatului, în acest meci Pustai nu-l va putea folosi nici pe Paul Pîrvulescu. Sub semnul întrebării stau și Trtova și Markovic. Zilele trecute, Gazul l-a legitimat pe Călin Târnăvean, cel care ocupă în continuare funcția de medic al echipei, care, după cum a spus Ioan Horoba, va fi folosit doar la nevoie și în caz de accidentări. „În caz de accidentări, putem apela la el”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Ioan Horoba.

La Mediaș s-a întors și Cristi Bud, sub formă de împrumut, de la CFR Cluj, club care anterior îl cumpărase de la Gaz Metan. În ceea cel privește pe Bud, ei bine, sunt șanse destul de mari ca el să joace în meciul din seara aceasta. Înaintea partidei, Gaz Metan Mediaș ocupă locul 13, cu șase puncte acumulate, iar Steaua Se află pe patru, cu 10 puncte. Meciul se joacă în această seară, de la ora 21.30, și este transmis în direct pe DigiSport 1.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus