Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Despre lucru

-    Ce-i, Ioane, de ce nu mai dai mâna cu mine?
-    Vasile, scuză-mă, dar ne-au dat ăștia atât de mult de lucru la partid că mă dor palmele... De câteva zile bune încoace, mă întorc târziu de tot acasă, că mă muncesc într-una. Suntem o filială cu mulți membri noi și, ce s-au gândit ăia de la centru: ia să îi inițiem pe băieți! Și au o metodă foarte ciudată de a face asta.... Drept să îți spun, mă simt foarte exploatat!
-    Dar ce vă pune să faceți?
-    Păi, acu câteva zile, a venit la sediu un mașină mare cu multe cutii. Ne-au pus să le cărăm în sediu și să le deschidem. Mirosea frumos.... Când am deschis una să vedem despre ce e e vorba... surpriză! O grămadă de mentă!... Zece cutii mari și late pline cu mentă... Oficial, ne-au spus că trebuie să ne obișnuim cu viața de politician, că e un ritual secret, că nu e ușor pentru nimeni și că toți au trecut prin asta și că acum le folosește. Dar, am auzit că, de fapt, unu din șefii de la centru are o fabrică de ceai și se cam folosește de ăștia noi să își reducă el din chltuieli.
-    Și ce faceți cu menta?
-    O frecăm, ce dracu să facem!... Ne-au forțat să frecăm cu palmele toată menta pe care au adus-o! Și e multă, Vasile tată!... Nu credeam că frecatul mentei poate dura atât de mult... dar, în momentele în care palmele mă dor de nu mai pot și îmi vine să renunț, mă gândesc la fotoliul ăla din parlament și la ăsta care are fabrica de ceaiuri și apoi îmi aduc aminte că merită să trec prin toate chinurile astea, ca să ajung cineva... Mă gândesc atunci cât de diferiți suntem noi față de ceilalți și ce viitor frumos avem în față și mă simt bine. Ce, crezi? Că mă sperie pe mine frecatul a 50 de kile de mentă? Păi alții am auzit că încă freacă și acum mentă, în week-end și sunt prin locuri alese, prin parlament. Am îmțeles că e un ritual vechi la noi la partid, pe care eși obligat să ăl iei cu tine pe parcursul carierei. Dacă i se cere de sus, poți să fii senator, deputat, vii la sediu și te apuci de frecat mentă. Oricine poate face asta. Să nu te culci pe o ureche că dacă ai ajuns sus, nu te mai cheamă ăștia duminica la zece la sediu la partid să freci menta cot la cot cu bobocii... Uite, acum două zile, ne-am trezit dimineața cu ditamai ministrul, ăla de la noi din oraș, la noi în sediu. A venit frumos și cuminte de la București rapid în Sibiu, după o întâlnire cu Băsescu. S-a așezat printre noi, cu pamele desfăcute, fără să comenteze și a început să frece menta, povestindu-ne ce a văzut el prin China... Vezi, bă? Cînd îți zice șeful du-te și freacă menta, poți să fii și ministru... Te duci frumos și te apuci de lucru!... De-aia e partidul ăsta mare! Peentru că așa merg lucrurile în fiecare filială. Fără excepție.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 205

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus