Duminică,
28.02.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

2.400 de datornici, notificati de Fiscul sibian: cum se pot anula penalitatile

Fiscul sibian a emis un număr de 2.346 de notificări contribuabililor care înregistrează plăți restante la bugetul general consolidat, datorii existente la finele lunii august ”peste un anumit plafon”. ”Notificarea cuprinde soldurile neachitate la data de 31.08.2011, formate din debite restante, precum și dobânzi și penalități de întârziere aferente pentru care calculul continuă până la data plății debitului inclusiv”, informează reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice în teritoriu.
Notificările fac referire la posibilitatea anulării sau reducerii penalităților de întârziere în cazul în care datoriile sunt achitate până la anumite termene sau la modificarea ordinii de stingere a obligațiilor fiscale, modificare ce va intra în vigoare de la 1 octombrie.
Potrivit reprezentanților Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu, datornicii pot beneficia de ”anularea penalităților de întârziere în cazul în care obligațiile fiscale principale și dobânzile aferente acestora, restante la 31 august 2011, se achită până la 31 decembrie 2011”. De asemenea, dacă datoriile (atât principalul, cât și dobânzile aferente) sunt plătite integral până pe 30 iunie 2012, penalitățile de întârziere vor fi reduse cu 50%.

Modificări în stingerea datoriilor

Contribuabililor sibieni li se reamintește, de asemenea, faptul că de la 1 octombrie 2011, se modifică ordinea de stingere a obligațiilor fiscale principale ”începând cu impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii”, mai informează Finanțele Publice sibiene.

Cum ajung notificările la datornici

”Agenţii economici care au conturi de disponibil deschise în trezorerie, pot obţine notificarea de la ghişeele trezoreriei. De asemenea, agenţii economici care au solicitat transmiterea pe e-mail a fişei de evidenţă pe plătitor, au posibilitatea de a solicita transmiterea pe cale electronică a notificărilor”, mai arată Direcţia Generală a Finanțelor Publice a județului Sibiu.
 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus