Miercuri,
29.11.2023
Light Intensity Drizzle
Acum
2°C

Muzeul ASTRA a participat la Simpozion International de Mulinologie din Danemarca

În perioada 3-11 septembrie Muzeul ASTRA din Sibiu a participat la al 13-lea Simpozion Internaţional de Mulinologie în localitatea daneză Aalborg. Manifestarea a reunit peste 100 de specialişti din 20 de ţări, care au împărtăşit ideile şi experienţele lor în spaţiu oferit de Aalborg Kultur Kongress Center.

România a fost reprezentată de Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu prin muzeografii Marius-Florin Streza şi Ştefan Păucean. Aceştia au susţinut în cadrul simpozionului lucrări ce prezintă bogatul patrimoniu tehnic ilustrat în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului. Cel mai important moment l-a constituit prezentarea şi acceptarea candidaturii Complexului Naţional Muzeal ASTRA pentru organizarea celui de-al 14-lea Simpozion Internaţional de Mulinologie din 2015, ediţie aniversară când TIMS (The International Molinology Society) împlineşte 50 de ani de existenţă.

Investirea Sibiului ca organizator al acestei prestigioase manifestări s-a produs oficial prin predarea delegaţiei române, a simbolului TIMS -un ciocan realizat din lemnul a trei mori de vânt vechi de aproape 200 de ani ce provin din Olanda, Danemarca respectiv Germania.

Societatea Internaţională de Mulinologie (TIMS) a fost creată în anul 1965, iar are în prezent are peste 500 de membri activi şi aproximativ o mie de colaboratori. Societatea are ca principale obiective repertorierea morilor de pe întreaga suprafaţă a globului, menţinerea în stare de funcţiune a morilor existente şi oferirea de consultanţă pentru proprietarii de asemenea instalaţii, fie ca utilizează energie eoliană, hidraulică, umană, animală sau mecanică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus