Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Au mai ramas trei zile pana la Vox Artis

A doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis” va avea loc anul acesta la Sibiu. Concursul, care se va desfăşura în perioada 25-29 septembrie la Filarmonica de Stat, este primul concurs de canto organizat în Sibiu.

La această ediţie vor participa peste 30 de concurenţi din România, dar şi concurenţi din alte 16 ţări- Rusia, Estonia, Japonia, China, Mexic, Polonia, Olanda şi Brazilia. Concursul Internaţional „Vox Artis” a fost fondat în 2009, la iniţiativa artistului şi profesorului Theodore Coresi, director ArtCor- Viena.

„Această participare numeroasă ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun în intenţia noastră de a consolida o nouă bursă de valori a artei lirice, un nou punct de reper în plan internaţional, situat ideal la graniţa imaginară dintre est şi vest. O şansă pentru tinerii artişti, acesta este ţelul acestei competiţii itinerate, realizată în acest an în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu, ca preambul al Festivalului Artei Lirice” a spus profesorul Theodore Coresi.

Prima ediţie a avut loc în cadrul festivalului „Vacanţe muzicale la Piatra Neamţ” şi s-a bucurat de un juriu de prestigiu, condus de directorul general al operei din Mexic. Nivelul ridicat al competiţiei este dovedit de faptul că laureatul cu premiul I de la prima ediţie, tenorul Marian Pop, a cucerit la scurt timp, tot premiul I şi la concursul Operalia, condus de celebrul tenor Placido Domingo.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus