Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

A inceput Saptamana Prevenirii Criminalitatii

Începând de astăzi şi până la sfârşitul săptămânii, IPJ Sibiu va derula, cea de-a şasea ediţie a evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Poliţistii sibieni vor organiza impreuna cu autoritatile locale o serie de acţiuni menite să prevină infracţiunile contra patrimoniului, delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor prin intermediul internetului, consumul de droguri şi accidentele rutiere

Ziua de luni a început cu simularea unei fapte de tâlhărie în zona centrală a Municipiului Sibiu, în scopul testării reacţiei şi nivelului de implicare al cetăţenilor prezenţi la faţa locului. Tot astăzi, se vor distribui către societatea comercială „Tursib” S.A. stick-ere (autocolante) cu mesaje preventive ce urmează a fi aplicate împreună cu angajaţii societăţii în toate mijloacele de transport în comun din Municipiului Sibiu, în scopul prevenirii furturilor din genţi şi buzunare.

Marţi, se vor orgniza două întâlniri cu elevii din Grupul Şcolar „Independenţa” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” în scopul prezentării fenomenului dispariţiilor de la domiciliu şi a fenomenului violenţei.

Miercuri, va avea loc un concurs între liceele sibiene, organizat de către Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Comunicaţii şi Informatică din cadrul I.P.J. Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Sibiu, având ca tematică prevenirea victimizării minorilor prin intermediul internetului, îndeosebi a pornografiei infantile, obiectiv al Campaniei Naţionale „TU CUI DAI ACCEPT”.

Joi, se va desfăşura o acţiune de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei generale, în zona centrală din Municipiul Sibiu, organizată în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, Autoritatea de Sănătate Publică şi Crucea Roşie – Filiala Sibiu. Totodată pe panourile electronice din municipiul Sibiu vor fi prezentate două spoturi cu mesajul: Este mutarea ta. „Fără etnobotanice!” care face parte din Campania naţională de prevenire antidrog „Absentul” şi spotul „M.A.N.I.F.E.S.T.

Vineri, se va face o manifestare specială pentru a preveni accidentele rutiere. Tragedia din zona Autogării Turnişor, unde un elev şi-a pierdut viaţa anul acesta, va fi marcată printr-un moment comemorativ. Tot vineri, mai multe echipaje ale poliţiei costumate în civil se vor afla în intersecţiile majore ale oraşului pentru a atenţiona (fără a sancţiona) pietonii ce traversează neregulamntar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus