Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-0°C

In Vrancea se va face referendum. La Sibiu, urmatorul termen este 19 octombrie

Curtea de Apel Galați a respins ca nefondat recursul prefectului județului Vrancea, astfel sentința civilă a Tribunalului Vrancea a rămas definitivă și irevocabilă, drept urmare în județul Vrancease va face referendum privind regionalizarea.
La Tribunalul Sibiu a avut loc doar o primă ședință a aceleiași spețe, urmând ca următorul termen să fie în ziua de 19 octombrie. Pentru a se pune întrebarea sibienilor: ”Sunteţi de acord cu intenţia de modificare a limitelor teritoriale ale judeţului, prin desfiinţarea judeţului Sibiu?”, se luptă Consiliul Județeana Sibiu și prefectura Sibiu. ”Consider că este important să câștigăm acest proces, fiind o chestiune de principiu la mijloc: este vorba dacă poate o autoritate centrală să împiedice exercitarea unei hotărâri luată de o autoritate locală”, a declarat președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, referitor la procesul privind referenumul. În cazul în care acțiunea prefectului va fi respinsă de instanță, iar decizia va rămâne definitivă, organizarea referendumului nu este un lucru ce trebuie neapărat să se și întâmple, consideră însă președintele Consiliului Județean.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus