Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Mont Blanc de Gura Raului: primul primar securist

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv și irevocabil: Ioan Duțu, actualul primar din Gura Râului, a fost colaborator al Securității. Cum înainte de a fi ales, Duțu a semnat o declarație pe proprie răspundere că el ”n-a ciripit” la fosta Securitate, acum primarul are pe numele său o plângere penală pentru fals în declarații. Prefectul Sibiului spune că nu are de gând să intervină, deoarece nu e în prerogativele sale. Primul primar catalogat definitiv drept colaborator al Securității , în schimb, e de negăsit. Luând în calcul precedentele din țară, Mont Blanc ar putea primi doar o amendă administrativă.

Imediat după ce la sfârşitul anului 2008 Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţa că Ioan Duţu a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ de „Mont Blanc”, acţiunea s-a mutat în instanţă. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în această speţă în data de 27 aprilie 2010 „constatând calitatea de colaborator al Securităţii”. Primarul din Gura Râului a mers mai departe făcând recurs şi acţiunea s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În luna mai a acestui an a venit rezultatul final. Decizia nr. 2789 din 17.05.2011 „respinge recursul ca nefondat”. Irevocabil

Plângere penală de la un consătean

Doar o săptămână mai târziu după concluzia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, un consătean al primarului din Gura Râului a şi depus plângere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte. Dumitru Hanzu reclamă faptul că înainte de a candida pentru funcţia de primar, Ioan Duţu, a depus o declaraţie pe propria răspundere conform căreia nu ar fi colaborat în niciun fel cu fosta Securitate. „Subsemnatul Hanzu Dumitru din localitatea Gura-Râului, judeţul Sibiu, prin prezenta vă rog să puneţi în mişcare acţiunea penală împotriva primarului Duţu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. A depus în fals declaraţia pe propria răspundere la depunerea candidaturii, cu bună ştiinţă ducând în eroare toată pupulaţia comunei prin minciună şi dezinformare”, se arată în plângerea formulată către Parchetul Sălişte în data de 26 mai 2011. Adevărul este însă că între primarul din Gura Râului şi Dumitru Hanzu există o întreagă istorie de acuzaţii şi chiar acţiuni în instanţă, undele încă din anul 2005.

Ce face Prefectura?

În continuare avem faptele: ÎCCJ decide în mod irevocabil că Ioan Duţu a colaborat cu fosta Securitate iar acesta a declarat pe propria răspundere, la alegeri, că nu a colaborat cu Securitatea. Dincolo de problema morală, am cerut un punct de vedere Instituţiei Prefectului legat de această situaţie. “În cazul relatat, vorbiţi de atestarea calităţii de colaborator al fostei Securităţi, prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acest lucru nu a fost adus oficial la cunoştinţa noastră, instituţia nefiind parte în proces. Pe de altă parte, „ilegalitatea” de care amintiţi în adresă nu a fost stabilită de o instanţă judecătorească, privind persoana primarului Ioan Duţu. În aceste condiţii, Instituţia prefectului nu are prerogative conform cărora ar fi obligată spre un anumit demers public. Conform legislaţiei în vigoare, privind raporturile juridice ale Instituţiei prefectului cu primarii şi consiliile locale, doar în anumite condiţii prefectul poate constata încetarea înainte de termen a mandatului unui ales, respectiv în situaţiile prevăzute de Legea 393/2004, art. 15: condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, stare de incompatibilitate, punerea sub interdicţie judecătorească etc”, se arată în răspunsul oficial al Instituţiei Prefectului Sibiu.

Primarul este de negăsit

Mai departe, am încercat să obţinem un punct de vedere chiar de la primar. Deşi în zeci de alte cazuri acesta a putut fi contactat fără probleme, în ultimele două săptămâni Ioan Duţu a devenit de negăsit (nici pe telefonul mobil personal, nici pe telefonul de serviciu, nici la primărie şi nici la SMS-uri nu a răspuns). Cu toate acestea, Ioan Duţu nu s-a ferit în trecut să vorbească despre Securitate. „Este opoziţia care lucrează. Sunt niste acuzaţii penibile care aruncă cu noroi în persoana mea. Eu neg toate aceste acuzaţii. Nu am fost colaborator al fostei Securităţi şi nu am avut nicio legătură cu Securitatea” ne-a declarat Ioan Duţu în 2009, imediat după anunţul public al CNSAS.

Ce s-a întâmplat în alte cazuri?

Situaţia primarului din Gura Râului nu este unică în ţară. Spre exemplu, primarul din Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc, a fost declarat colaborator al Securităţii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingând chiar vara aceasta recursul în justiţie formulat de acesta. La fel ca în situaţia primarului din Gura Râului, Marius Ursaciuc a semnat înainte de alegerile din 2008 o declaraţie pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Presa locală suceveană anunţa în urmă cu câteva luni deschiderea unei acţiuni penale împotriva acestuia, pentru fals în declaraţii, faptă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Într-un alt caz, Constantin Cibu - fost primar al Brăilei - a fost declarat în 2006 colaborator al Securităţii. Acesta a declarat la momentul respectiv că îşi va da demisia doar dacă cineva va dovedi că a făcut poliţie politică, ulterior ducându-şi mandatul la bun sfârşit.

Precedentul Dăneşti

O situaţie clară în care un primar a avut de suferit în urma atestării calităţii clare de colaborator al Securităţii este cea a primarului Emilian Rusu din comuna Dăneşti, judeţul Gorj. În cazul lui, procurorul Gheorghe Peştişanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dechis o anchetă pentru fals în declaraţii oficiale, la finalul căreia a concluzionat că “fapta, în conţinutul ei concret şi în împrejurările în care a fost săvârşită, prezintă un grad de pericol social redus şi nu a produs urmări grave”. Totul s-a încheiat cu scoaterea de sub urmărire penală a primarului, aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei, şi obligaţia de a achita cheltuielile de judecată în sumă de 100 de lei.

Cinci materiale informative
„Informatorul „Mont Blanc”, cu numele real Duţu Ioan, profesor la Şcoala Generală Chirpăr a fost recrutat, la data de 27.03.1987 pe linia problemei „învăţământ ". Analizând activitatea desfăşurată de această sursă, de la data recrutării şi până în prezent, au rezultat următoarele: în perioada de referinţă, aportul informativ al sursei a fost scăzut, furnizând un număr de 5 materiale informative în anul 1987 şi niciun material în anul 1988", se arată în raportul CNSAS, care citează nota de analiză a informatorului "Mont Blanc" încheiată la data de 13.06.1988 de lt. maj. Dan Costea.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

49 comentarii

localnic

Acum 10 ani

AR TREBUI SA-SI DEA RAPID DEMISIA SI SA SPUNA TUTUROR LOCALNICILOR CA NU ESTE UN OM AL DREPTATII ASA CUM S-A LAUDAT IN CELE 2 TURURI DE SCRUTIN PACALIND LUMEA.S-AI FIE RUSINE!!!!!!!!!!!
Raspunde

irina

Acum 10 ani

jos PDL si securistii lor!!!
Raspunde

gura lumii

Acum 10 ani

cum sa fie dat jos mont blanc daca este sustinut de Basescu,se vede si in fotografie ce bine se impaca cei doiu
Raspunde

un consatean

Acum 10 ani

cum sa mai raspunda la telefon daca se stie vinovat ca a mintit lumea,mai bine tace si isi vede in continuare de afacerile murdare in care este implicat
Raspunde

ID

Acum 10 ani

sa va fie rusine, dupa cate a facut pentru localitate. este un om de nota 10
Raspunde

JOS, JOS PD-L

Acum 10 ani

la bulau cu el securistul!!! IN PD-L sunt TOTI SECURISTII!
Raspunde

localnic

Acum 10 ani

TREBUIE PUS MONT BLANC SA PLATEASCA TOATE SALARIILE PE CARE LE-A INCASAT DE CAND ESTE PRIMAR DEOARECE A OCUPAT ACEASTA FUNCTIE PE NEDREPT LUAND LOCUL ALTCUIVA DEOARECE A MINTIT CA NU A COLABORAT CU SECURITATEA SI APOI LA PARNAIE CU EL!!!!!!!!!!!
Raspunde

RASPUNS PENTRU ID

Acum 10 ani

Este un om de nota 10pentru tine pentru ca ai furat impreuna cu el de aceea il ridici in slavi
Raspunde

un PLD-ist

Acum 10 ani

acum domnule primar sa-ti iei portavocea si sa iesi la porunci si sa spui la toata lumea ca ne-ai mintit ca nu esti securist si ca iti vei da demisia cat mai urgent si sa-ti fie rusine ca ai mintit toata comunaca sa iesi primar, jos primarul!!!
Raspunde

IC

Acum 10 ani

Jos securistii in frunte cu pdl-istii sa va duceti la mititica si sa va isoasiti pedeapsa in functie de cat ati furat si mintit lumea!! Sa va fie rusine in frunte cu Mont Blanc al vostru!!!
Raspunde

pcr

Acum 10 ani

zi pdl si trage apa
Raspunde

Hermann

Acum 10 ani

Rusine gurenilor care si l-au pus in frunte si l-au sustinut. Au crezut ca un venetic pus pe capatuiala le va rezolva problemele... S-au rezolvat asa ca a ajuns fratele lui Videanu sa aiba teren de vanatoare in zona
Raspunde

HILA

Acum 10 ani

mont blanc a tinut neaparat sa dea terenul de vanatoare Cormoranilor(cumnatul lui Videanu) in schimbul rezolvarii dosarului penal ca informator al securitatii si sa iasa basma curata din acest dosar,un venetic ne-a vandut comuna si s-a imbogatit din furat
Raspunde

RASPUNS PENTRU HILA

Acum 10 ani

Aveti dreptate pentru ca atunci cand a venit profesor in Gura-Raului statea in casa socrului sau intr-o camera si o bucatarie comuna, iar acum are vila ,apartament in Sibiu si cateva terenuri, iar de cateva ori pe an merge in concediu in strainatate cu masina primariei pentru ca el nu are masina si cu bani din furat.
Raspunde

sibian din gura riului

Acum 10 ani

intradevar rusine gurenilor ca au ales la indemnul lui bobit un moldovean inginfat mincinos si pe deasupra si securist.Si cind te gindesti ca au fost aitia candidati localnici , unii chiar foarte buni.alta data nu mai alegeti un om pe care nu il cunoasteti
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!
Raspunde

raspuns catre sibian

Acum 10 ani

este foarte ambitios calin cu afacerile lui murdare care le face cu prieteni lui din sat ,nu este un om gospodar si isi lauda sateni doar in campanie electorala,ne-a vandut si munti ,caz unic in ISTORIA GURA-RIULUI
Raspunde

RASPUNS PENTRU SIBIAN

Acum 10 ani

Poate l-ati cunoscut in calitate de gazda la pensiune de v-a impresionat atat de mult si nu l-at cunoscut ca vice primar sa-i vedeti atitudinea aroganta pe care o are, felul de induce in eruare o imagine falsa pe care vrea sa o aibia, este numai dupa interesele proprii de a0si umple buzunarele cu bani din afaceri ilegale si de a pacali lumea ca ii ajuta la nevoie. S-AI FIE RUSINE IMPREUNA CU MONT BLANC SUNT DOI EXCROCI CARE NE FURA !!!
Raspunde

localnic

Acum 10 ani

intradevar PRIMARUL SI VICEPRIMARUL DIN GURA-rAULUI SUNT CEI MAI CORUPTI OAMENI DIN SAT,fac numai afaceri murdare inclusiv cu Festivalui Bujoruli unde au manevrat o gramada de bani ilegali in propriile buzunare pentru ca nimeni nu le-a tinut o evidenta a banilor, ei fac festival nu pentru gureni ci pentru a obtine bani pentru propriile buzunare,sa le fie rusine si sa mai ceara votul nostru ca sigur ii vom refuza !!!
Raspunde

Ioan

Acum 10 ani

Mai astia cu ultimile comentarii invatati intai sa scrieti corect si dupa aceea comentati! Sau macar dati-va si numele real ca sa vada lumea ce intelectuali sunt in Gura Raului! Nu stiti sa scrieti trei randuri corect si va dati mari si tari sub protectia anonimatului! Cat pentru \"domnul\" de la 19, lasa ca esti tu gospodar ca te trezesti la ora 6 ca sa balacaresti pe internet ca o femeie slaba!
Raspunde

Ioan

Acum 10 ani

Vad ca la voi se potriveste de minune proverbul \"cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia\"!
Raspunde

pt ioan

Acum 10 ani

Invata tu sa citesti mai intai comentariu este la ora 06.56 .Faci cumva parte dintre cei care fac afaceri murdare cu el?
Raspunde

pentru Ioan

Acum 10 ani

cu siguranta este unul dintre cei care ne-au furat comuna si acum gasesc scuze prin a ne cauta greselile de ortografie, decat sa opreasca evaziunea fiscala mai bine fura in continuare pana la alegeri ca sa aiba bani de campanie(pentru ca la votantii lor le este foame)
Raspunde

Ioan

Acum 10 ani

Ce spuneam mai devreme? Voi chiar vreti sa confirmati proverbul :)) mai terminati cu atatea acuze gratuite si demonstrati afirmatiile pt ca oricine poate arunca cu noroi asa ca voi dar vorbele goale (ca si capul vostru) nu rezolva nimic!
Raspunde

raspuns pentru Ioan

Acum 10 ani

o sa demonstram in pragul alegerilor ca acesti indivizi chiar ne-au firat si vandut comuna la straini. SA LE FIE RUSINE SI CRED CA TU FACI OARTE DIN CLANUL LOR!!! O SA VEZI DE CE SUNT IN STARE PROSTII !!!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

Intradevar am vazut si eu ce amabil este dl. vuceprimar cand l-am apelat de zeci de ori sa rezolve problema spargerii conductei de apa care mi-a inundat toata curtea si toata strada iar pe iarna am avut un adevarat patinuar in strada si curte,felul cum mi-a vorbit,intradevar se afla in slujba cetateanului.SA-I FIE RUSINE PENTRU CA NU STIE SA AJUTE CETATEANUL!!!
Raspunde

Ioan

Acum 10 ani

Din cate vezi sunt impartial, nu am scris nici de rau si nici de bine dar ma distreaza de nu mai pot prostia omeneasca si vad ca aici v-ati dat intalnire toti prostii satului! Ce-o sa ma mai distrez in campanie pe seama prostiei voastre! Am vazut si campania trecuta ce dezvaluiri faceti in scrisorelele voastre :)) Papagali v-ati semnat si papagali ati ramas in continuare!
Raspunde

raspuns pentru Ioan nume de sluga

Acum 10 ani

esti foarte impartial la tot ce spun de aceea te framanta soarta securistilor,ti-e frica ca nu mai ai cu cine fura si de la cine .JOS SECURISTII IN FRUNTE CU MONT BLANC SI CU PDL-ISTII LUI, LA PARNAIE CU VOI!!!
Raspunde

mitica

Acum 10 ani

vati trezit aici si voi sa tot comentati asa degeaba la un articol! si cand spun voi ma refer asa la vreo doua persoane care toata viata lor nu au realizat nici un lucru notabil! dar poate de aia nu ati realizat nimic k va interesat mai mult sa batjocoriti niste oameni care in 4 ani au facut retea de canalizare, schimbat conducta de apa si turnat covor asfaltic pe aproape toate strazile cred k asta va framanta pe voi! stiti ca nu aveti nicio sansa in alegeri! nu aveti nici macar o realizare! poate ca ei au ceva realizari cu care pot sa iasa in fata si de asta va e frica! cred k stiti si voi k nu aveti nicio sansa in alegeri dar va inscrieti si voi asa ca sa fiti la numar! (dar fara voi nu ar avea cine sa mai faca scrisori)!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!
Raspunde

PENTRU MITICA

Acum 10 ani

COVORUL ASFALTIC CARE SE VA TURNA PE TOATE STRAZILE=VACA DE MULS PETRU UNII, IAR PRIMARUL SI VICEPRIMARUL MULGATORI SEFI
Raspunde

vai de ei

Acum 10 ani

km naiba ala e securistul e primar si zidarul viceprimar? is curios ce studi are viceprimarul? nu trebe daca ai pile asa e al noi, si pacat de satula al frumos
Raspunde

Mitica

Acum 10 ani

Lasa ca ai tu studii inalte, ai reusit ca in trei randuri sa faci sapte greseli :)). Si pana la urma conteaza studiile sau realizarile si caracterul unui om? Pana una alta iesiti pana in strada si vedeti ca se asfalteaza (sau urmeaza) peste tot, mergeti linistiti la baie si trageti apa (ca si asa vorbiti numai tampenii) linistiti ca aveti canalizare, dati drumul la apa ca avem retea noua, asta asa ca sa va reamintesc doar realizarile mari prin care s-au atras cateva milioane de euro in satul asta in care din pacate traiti si voi! Nu are rost sa amintesc si celelalte realizari ca lista e mare, desi pare greu de crezut e chiar mai mare decat prostia din capul vostru ( astia 2, 3 care scrieti aici - nu stiu de ce nu va dati numele real ca oricum va stie toata lumea). Eu zic sa va apucati de pe acum de scris scrisori pentru ca la cate realizari au oamenii astia va trebui sa veniti cu teancuri si teancuri de scrisori ca sa aveti vreo sansa! Dar asta e problema voastra si aici va mananca pentru ca stiti ca nu ati realizat si nu veti realiza niciodata nimic in lumea asta si din fericire v-au demonstrat gurenii la ultimele alegeri si o sa v-o demonstreze inca odata anul viitor ca nu sunt prosti (asa cum voi ERONAT o credeti) si nu mai pun botul la vrajelile voastre ieftine! Stiu ca va doare dar din pacate pentru voi si din fericire pentru viitorul acestei comunitati asta e purul adevar!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

o sa tragem apa la grasinita pin partea de sus a satului care nu exista, pentru ca nu au dat parintii bani ca la cea din centru pentru ca aici sunt parintii mai saraci si nu au bani!!!
Raspunde

UN SIBIAN

Acum 10 ani

AVETI DREPTATE CU ACEASTA GRADINITA, AM FOST SI EU ACOLO CA SA-MI IAU NEPOTELUL SI CAND AM INTRAT AM CREZUT CA MA INTORC IN EVUL MEDIU CAND AM VAZUT SALILE CAT SUNT DE MICI SI PLINE DE COPII,IAR UNII ERAU PRIN CURTE LA ASAZISUL WC(LATRINA) INGHETATI DE FRIG SI CU ZAPADA PESTE PAPUCI IAR CAND SA SE SPELE PE MAINI, SURPRIZA ,TOCMAI S-A TERMINAT APA DIN REZERVORUL DE 5 LITRII LA 32 COPII, LECTIA DI PRIMA GRUPA SE AUZEA LA CEALALTA PENTRU CA SALILE SUNT TIP VAGON IAR COPII CIRCULA CA PE BULEVARD UNII PE LA ALTII!!!OARE CHIAR NU VEDETI ACESTE LUCRURI !!!ALTADATA AM REVENIT LA PRIMARIE CA SA-MI PLATESC IMPOZITUL DAR ACOLO SUNT CONDITII DEOSEBITE PENTRU O PRIMARIE DE COMUNA!! OARE NU PUTEA SA FIE INVERS!! O SA TREC SI ACUM CA SA VAD LA GRADINITA DE SUS CE S-A M-AI SCHIMBAT DAR MA TEM CA NIMIC!!!
Raspunde

PENTRU CEI CARE CONDUC PRIMARIA

Acum 10 ani

O SA PATITI CU ACEASTA GRADINITA EXACT CA CEI DE PE STRADA DEALULUI CARE ESTE ANCHETATA PENTRU CA ACOLO A MURIT UN COPIL DE MENINGITA CU STAFILOCOC IAR ALTI 4 SUNT INTERNATI, IAR GRADINITA INCHISA !!! POATE VRETI SA FACETI SI VOI PUSCARIE IMPREUNA CU CEI DE LA SANEPID!!!
Raspunde

LOCALNIC

Acum 10 ani

ne-am saturat de securisti si de pupincuristi ca voi,jos pdl-ul!!!
Raspunde

localnic

Acum 10 ani

Mont Blanc este singurul primar din tara securist care mai este in functie la ora acseasta restul toti asu fost demisi, oare cine il sustine atat de mult ,nu cumva mai este si acum informator al cuiva foarte important sin tara aceasta de rahat in care traim,de c nu se ia nici o masura de demitere.
Raspunde

taranistul

Acum 10 ani

Acum inteleg de ce a fost infiltrat in PNTCD ca sa saboteze PNTCD-ul din interior,ulterior trecand la PD dupa de si-a facut treaba,dealtfel ca majoritatea securistilor.
Raspunde

sibian 3

Acum 9 ani

Părerea mea este că Gura Rîului a înflorit în perioada mandatului d-lui Duţu, sunt perfect de acord că a greşit cu acel angajament semnat cu securitatea, dar ceea ce a realizat pentru comună este incontestabil. Gura Rîului este o comună despre care a auzit toată ţara,(pensiuni, Festivalul Bujorului) iar primarul actual a încercat şi a reuşit într-o oarecare măsură să creeze şi infrastructura necesară acestor activităţii. Încercaţi să nu aruncaţi cu pietre........
Raspunde

mihai

Acum 9 ani

As fi vrut sa se tina cont la aleceri despre studii deoarece actualul primar ajutat de Dutu sa termine pana la bac si promovand cu 2 la romana nu e nimic de spus. As vrea sa fac o comparatie intre vechea primarita care e invatatoare si actual a terminat fac. de drept si primarita noua lelea satului gasita pe sait inbracata in costum popular cusut de femeile pricepute alaturi de ciobanul satului dar pantofarul a uitat sa schinbe culoarea pieli si a pus una alba ca de ori la spital ori la stana cu voi guranilor. Ploaia din ziua alegrilor ne-a facut sa ne gandim la furtuna ce va urma 4 ani de candidatura. La poarta sa nu iesi sa auzi gurile lelitelor ca mori de rusine cu actualul primar zugrav ca de nu iese fum fara sa faci foc.Dar stiind ca bani nu sant si totusi trebuie sa faca ceva ii propun sa zugraveasca casele din sat sa arate bine.
Raspunde

TITI

Acum 9 ani

MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU A UTOBUZUPL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .
Raspunde

TITI

Acum 9 ani

MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU AUTOBUZUL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .
Raspunde

TITI

Acum 9 ani

MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU AUTOBUZUL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .
Raspunde

Cristi

Acum 9 ani

Sunt handicapat mintal si am nevoie de un ajutor de orice natura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus