Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Arbitrul Chivulete, suspendat pentru sase luni

Încă de aseară, site-ul Gazetei Sporturilor, gsp.ro, a postat informația potrivit căreia centralul partidei Petrolul – Voința, disputat în data de 15 octombrie 2011, Andrei Chivulete, a fost suspendat, pe o perioadă de șase luni, din activitatea de arbitru.

Motivul invocat pentru această suspendare a fost prestația jalnică din meciul de la Ploiești. Conform gsp.ro, Chivulete Jr. a fost găsit răspunzător pentru patru erori grave: cele două eliminări ale oaspeților au fost nejustificate, unul dintre cele două penalty-uri în favoarea gazdelor a fost acordat gratuit, iar reluarea loviturii de la 11 metri, pe motiv că portarul Voinței, Dănălache, s-a întors cu spatele, a fost considerată o interpretare eronată a regulamentului. În cazul în care decizia de suspendare pe șase luni se confirmă, Chivulete va rata următoarele 13 etape de campionat, arbitrul urmând să își reia activitatea în luna martie a anului 2012. Potrivit aceluiași site, în ianuarie 2004, Ion Crăciunescu decidea și excluderea din arbitraj a lui Florin Chivulete, tatăl lui Andrei.

Până în acest moment, site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor, frf-cca.ro, nu a postat nici un material din care să reiasă veridicitatea informației lansate de Gazeta Sporturilor și, de asemenea, nu există nici un material care să infirme acest lucru. Abia astăzi, în jurul orei 11.00, noua comisie a CCA, formată din Crăciunescu, Igna, Huzu și Lăzărescu, a fost învestită în funcție de secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. Probabil că o declarație pe subiectul „Chivulete” va fi anunțată mai târziu, deoarece la învestirea în funcție, care a avut loc la Casa Fotbalului, Ion Crăciunescu a spus că discuțiile vor dura patru-cinci ore. „Vom avea treabă aici 4-5 ore, pentru că vreau să aflu niște lucruri de la arbitri”, a declarat Ion Crăciunescu.

De menționat este și faptul că Ion Crăciunescu s-a pronunțat, în calitate de invitat al emisiunii Fotbal Club de pe canalul Digi Sport 1, referitor la partida de la Ploiești și, totodată, a analizat și prestația centralului Chivulete. Citește și Sibienii au avut motive să se plângă de Chivulete, o spune chiar Ion Crăciunescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 12 ani

Tigani borati toti ploiestenii, si fotbal si baschet. Normal ca trebuie sa ramana in liga I , doar si-au facut stadion si interesele sunt mari. Noi suntem prea mici sa facem scandal. Asa primar , asa presedinte (Hambasan), asa echipa. Echipa vrea, antrenorul la fel, dar fara sustinere la Liga , la comisii, nu avem nicio sansa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus